Finantatorul Stelei si al Buzaului se lauda ca a dat indicatii tactice la prima victorie a Gloriei in Liga 1.

Gigi Becali a fost contaminat cu microbul antrenoratului. Dupa ce a dat ordine tactice executate mai mult sau mai putini de toti antrenorii care au trecut prin Ghencea si dupa ce s-a autodeclarat cel mai bun specialist in atacanti, Gigi Becali nu mai poate sta departe de gazon. Finantatorul Stelei a asistat duminica seara la prima victorie obtinuta de Gloria Buzau in Liga 1, 1-0 cu Farul Constanta, declarind la final ca a discutat cu antrenorul gazdelor, Ilie Stan, despre tactica echipei. „I-am spus ca trebuie sa joace cu Claudiu Ionescu mijlocas, pentru ca el juca cu trei virfuri si trebuia sa inchida jocul. Dupa parerea mea, Ionescu este un adevarat numar 10, adica mijlocas coordonator. I-am mai spus sa il bage pe Iacob pe linia de fund, pentru ca el juca cu trei fundasi", a declarat Becali care, in minutul 72 al partidei dintre Gloria Buzau si Farul, a parasit tribuna oficiala, indreptindu-se spre banca tehnica a buzoienilor, unde a discutat cu tehnicianul Ilie Stan.

Despre prestatia Gloriei in meciul contra Farului, finantatorul stelist a precizat ca echipa din Buzau practica un joc bun, dar considera ca i-ar trebui mai mult tupeu: „Gloria Buzau mi-a lasat o impresie extraordinara, a jucat destul de frumos, paseaza bine, dar ii trebuie mai mult tupeu la finalizare". Patronul oficial al echipei moldovene, Costel Bucur, a declarat dupa meci ca prezenta lui Gigi Becali in tribune a fost una de bun augur: „S-a spart gheata, sint fericit pina peste cap. Gigi Becali a fost cu noroc, pentru ca si eu ii port noroc la meciurile Stelei".

La finalul meciului, antrenorul Ilie Stan a recunoscut ca patronul Stelei, Gigi Becali, sustine financiar echipa din Cring: „Normal ca prezenta domnului Becali ne-a purtat noroc. El a investit bani la echipa si, daca nu erau banii lui, nu stiu daca incepeam campionatul". Ulterior, dupa ce i-a soptit cineva ca este ilegal sa finantezi doua echipe din aceeasi competitie, tehnicianul buzoienilor a revenit asupra afirmatiei despre Gigi Becali, care a fost prezent la meci, afirmind ca finantatorul Stelei este prieten cu patronul Gloriei, Costel Bucur, si ca singurul ajutor primit a constat in sfaturi despre fotbal.

Suporterii nu-l mai injura pe "domnul Becali" Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a intilnit, ieri, cu liderii galeriei ros-albastrilor si au decis sa puna capat conflictului dintre cele doua parti, una dintre conditiile puse de fani fiind emiterea de abonamente la peluze, sistata de Becali inainte de inceputul acestui sezon. Intilnirea dintre Becali si cei 20 de suporteri a avut loc la Palatul din Aleea Alexandru si a durat circa o ora. La finalul ei, reprezentantii galeriei s-au declarat foarte multumiti de finalitatea discutiilor. "Nu e vorba de impacare, pentru ca nu eram certati, conflictul incepuse sa se stinga inca dinainte de meciul cu Lubin. Noi am cerut sa ne dea drumul la abonamente la peluze si totul sa fie la fel ca inainte. Am obtinut acest lucru si, de acum, nu il vom mai injura pe domnul Becali", a spus, pentru NewsIn, unul dintre liderii galeriei Stelei, care nu a dorit sa-i fie dezvaluita identitatea.