CFR Cluj a luat trei puncte in Banie gratie dublei reusite, in repriza a doua, de jucatorul cariocas. Buzaul a cunoscut in sfirsit gloria, iar Rapidul a invins tot cu emotii.

Ca doi pugilisti care se tem unul de altul. Asa a inceput partida de pe „Ion Oblemenco". In incercarea de a-si surprinde adversarul, Cioroianu a schimbat tactica. L-a scos pe Dorel Stoica din centrul defensivei si l-a trimis la inchidere, preferind o linie cu patru fundasi: Dananae, Ciuc, Mitchell, Rose. In plus, tehnicianul oltean s-a putut baza si pe Tanasa si Fl. Costea, incerti toata saptamina. Tactica lui Cioroianu s-a dovedit insa falimentara in fata unei echipe care a dovedit mult mai multa maturitate si a condus aproape in permanenta jocul. Trica a deschis scorul in minutul 3, iar egalarea lui Stoica din minutul 30 nu a fost decit un foc de paie pentru olteni. In partea a doua a jocului, Didi a reusit dubla, iar CFR Cluj a luat un avans decisiv pe tabela.

La final, Adrian Mititelu s-a recunoscut invins. „Ne-a batut o echipa mult mai buna decit a noastra, o echipa care are sanse reale la primele locuri. Ne-au depasit la toate capitolele. Rezultatul reflecta exact ce s-a intimplat pe teren", a spus finantatorul „Stiintei". Si Cioroianu a gasit repede o scuza: „Experienta de un singur an in prima liga a jucatorilor nostri si-a pus amprenta asupra jocului echipei. Nici macar Dorel Stoica, la 28 de ani, nu are experienta necesara. Unii dintre elevii mei au intrat cu frica pe teren".

Ioan Andone avea de ce sa se bucure la final, reusise sa ia toate punctele dintr-un meci de care s-a temut, asa cum recunostea. El nu a ezitat sa-l laude pe Eugen Trica, pe care il vede la echipa nationala. „Valoarea jucatorilor mei si-a spus cuvintul. Trica este unul dintre cei mai buni jucatori din prima divizie si merita convocat la echipa nationala. A tras echipa dupa el. Acum ma gindesc la meciul de Cupa UEFA", a spus „Falcosul". La meci au asistat Mircea Sandu si Mitica Dragomir, invitati la inaugurarea tribunei oficiale a stadionului din Banie.

Dupa marcarea primului gol, Eugen Trica s-a dus ghiulea spre tribuna oficiala si a scapat printre dinti o injuratura, motiv pentru care in timpul meciului a fost huiduit permanent de suporterii olteni. Starea de tensiune s-a prelungit si la finalul meciului, cind Eugen Trica a fost la un pas de a se bate cu un suporter oltean care ii amintise de o datorie mai veche a fostului juvete. Trica a vrut sa sara la suporterul guraliv, insa, dindu-si seama ca nu are nici o sansa sa ajunga la el, a inceput sa-l injure si a aruncat spre suporter cu un pachet de biscuiti.

Rapidul, cu frina trasa Giulestenii au invins cu 2-1 in deplasarea de la „U" Cluj, dar au tremurat din nou pe final. „Am facut un joc foarte bun in prima repriza, in timp ce in a doua, dupa ce am luat avantaj, am jucat cu frica. Aici avem mult de lucru, pentru ca e o problema mentala, cind sintem in avantaj, ne retragem, jucam cu frica", a declarat la final antrenorul Cristiano Bergodi. „Au fost emotii poate doar putin pe finalul jocului, dar au fost emotii pe care ni le-am provocat singuri dupa experienta din etapa trecuta, cind am fost egalati in ultimul minut, dar si pentru ca azi ne-am retras in aparare", a comentat si Nae Manea, in timp ce Adrian Falub, tehnicianul de la Cluj, constata cu tristete ca trec etapele si formatia sa nu aduna puncte.