Incercari esuate
Sotia lui Omar Hayssam a plecat la inceputul acestui an din tara fara copii, intrucat la acel moment acestia nu aveau actele necesare pentru a iesi din Romania. Cu trei saptamani inainte de acea plecare, politistii de f
Incercari esuate
Sotia lui Omar Hayssam a plecat la inceputul acestui an din tara fara copii, intrucat la acel moment acestia nu aveau actele necesare pentru a iesi din Romania. Cu trei saptamani inainte de acea plecare, politistii de frontiera nu i-au permis Adelei Omar sa iasa cu copiii din Romania, deoarece actele acestora nu erau in regula. Omar Hayssam trimisese sotiei sale, in luna noiembrie a anului trecut, din Liban, o procura in baza careia sa poata iesi din Romania impreuna cu copiii lor. Adela Omar a prezentat politistilor de frontiera declaratii notariale prin care tatal isi exprima acordul ca minorii sa calatoreasca in strainatate. In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca declaratiile nu indeplineau conditiile legale prevazute de legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate. Atunci, avand in vedere prevederile legii, politistii de frontiera nu au permis iesirea din tara a minorilor. Adela Omar declara la sfarsitul anului trecut ca, impreuna cu cei sapte copii, a incercat sa plece din tara pe baza unei procuri trimise de Omar Hayssam din Liban.
Tentativa din august 2006
In luna august a anului trecut, autoritatile de pe Aeroportul International "Henri Coanda" au oprit iesirea din tara a celor doi copii mai mari ai lui Hayssam, pentru ca declaratiile notariale prezentate nu erau in regula. Atunci, cu ocazia efectuarii formalitatilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca cei doi minori nu indeplineau conditiile legale pentru a calatori in strainatate. Politistii au stabilit cu privire la declaratiile notariale prezentate ca cea prin care era exprimat acordul mamei corespundea prevederilor legale, in timp ce declaratia prin care era exprimat acordul tatalui, data in 14 iunie 2006, nu putea fi luata in considerare pentru ca nu era precizata persoana care urma sa ii insoteasca pe cei doi minori si nu era prevazut statul in care copiii urmau sa se deplaseze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.