Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca propunerea inaintata Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi de a trece in subordinea ei drumurile judetene afectate grav de traficul greu pentru Bechtel a fost respinsa. Prese
Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca propunerea inaintata Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi de a trece in subordinea ei drumurile judetene afectate grav de traficul greu pentru Bechtel a fost respinsa. Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a declarat ca si pe viitor Consiliul Judetean va fi nevoit sa sustina din fonduri proprii intretinerea acestor drumuri, in ciuda faptului ca masinile de tonaj greu, care transporta materiale de constructii pentru Bechtel, au asupra carosabilului un impact devastator. "Drumurile judetene din Salaj utilizate pentru transportul de materiale de constructii la Autostrada Transilvania sunt puternic afectate de traficul de masini de tonaj greu, dar desi am facut o propunere ca ele sa treaca in administrarea Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi, raspunsul a fost negativ. Cu toate ca impactul e devastator, ni s-a comunicat ca nu exista nicio posibilitate ca intretinerea drumurilor sa fie suportata de Compania de Drumuri si ca responsabilitatea de a le aduce la starea initiala revine constructorului", a spus Tiberiu Marc. Tiberiu Marc a mai spus ca in ultima discutie cu oficialii Companiei Bechtel, acestia si-au aratat intentia de a lucra cat mai serios la realizarea autostrazii, deci implicit si la refacerea drumurilor judetene. Numai ca, a admis presedintele CJ Salaj, proiectul de realizare a autostrazii este unul lung, care se poate intinde in timp mai mult decat este prevazut in contract, CJ Salaj fiind nevoit sa se descurce in toata aceasta vreme cu intretinerea drumurilor. "Drumurile vor fi puternic afectate. O parte vor fi reabilitate de Consiliul Judetean, o parte de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi. Cum raspunsul pe care l-am primit a fost negativ, nu exista o alta varianta decat de a aloca mereu fonduri pentru intretinerea lor", a spus Marc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.