Batrana a fost dusa cu o ambulanta la spital la sfarsitul saptamanii trecute, la cateva ore dupa agresiune si, desi avea urme vizibile de violenta pe corp si dureri puternice in zona toracica, medicul de garda de la Sectia de Chirurgie, Aurelian Dumi
Batrana a fost dusa cu o ambulanta la spital la sfarsitul saptamanii trecute, la cateva ore dupa agresiune si, desi avea urme vizibile de violenta pe corp si dureri puternice in zona toracica, medicul de garda de la Sectia de Chirurgie, Aurelian Dumitrache, a refuzat sa o interneze. Pacienta a fost trimisa acasa, iar politistii au anuntat conducerea spitalului despre refuzul medicului de garda de a aproba internarea.
Pentru ca victima avea dureri puternice si se simtea tot mai rau, duminica seara a fost din nou transportata cu ambulanta la spital. De aceasta data, doctorul Dumitrache a aprobat internarea, dupa ce batrana a fost examinata de cadrele medicale de la Sectia de Urgente, care au diagnosticat-o cu policontuzii faciale si ale membrelor, precum si cu traumatism toracic. "Am o varsta si nu am ajuns ca niste copii sa-mi faca mie morala despre profesia de medic", a spus Dumitrache presei. Dumitru Fluturel, nepotul batranei, a spus ca va depune plangere penala impotriva lui Dumitrache, pe care il acuza ca a refuzat sa acorde ingrijire medicala unui pacient care avea nevoie urgenta de ajutor de specialitate. Doctorul Aurelian Dumitrache este pensionat de mai multi ani, dar isi continua activitatea cu jumatate de norma in cadrul sectiei de chirurgie.
Agresorul a fost retinut
Batrana de 92 de ani a fost batuta si violata de un vecin in varsta de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale. Potrivit Mediafax, infractiunea de viol a fost confirmata in urma examenului medico-legal. Suspectul a fost retinut la cateva ore dupa comiterea faptei, dar din cauza starii avansate de ebrietate si a comportamentului violent, nu a putut fi audiat. El a fost transportat la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean Arges, urmand ca audierile sa fie reluate. Comisarul Ion Mihai, adjunctul comandantului politiei din Curtea de Arges a declarat ca a inceput o ancheta in ambele cazuri, primul fiind cel de viol iar al doilea cel al comportamentului medicului care se face vinovat de punerea in pericol a vietii unui pacient. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.