Nokia si-a avertizat ieri clientii ca 46 de milioane de baterii din seria BL-5C, produse in perioada decembrie 2005-noiembrie 2006, se pot supraincalzi. Posesorii acestora le pot inlocui fara sa-i coste nimic.

Vara trecuta, numerosi produc
Nokia si-a avertizat ieri clientii ca 46 de milioane de baterii din seria BL-5C, produse in perioada decembrie 2005-noiembrie 2006, se pot supraincalzi. Posesorii acestora le pot inlocui fara sa-i coste nimic.

Vara trecuta, numerosi producatori de laptopuri retrageau de pe piata un lot de baterii produse de Sony. Vara aceasta este randul bateriilor pentru telefoanele mobile. Nokia a anuntat ieri ca un lot de baterii produse de compania japoneza Matsushita pentru telefoanele sale prezinta pericol de incalzire. Bateriile se afla in dotarea catorva zeci de modele de telefoane, de la cele ieftine si pana la modelele de top.

Desi au fost scoase pe piata impreuna cu telefoanele Nokia in urma cu mai mult de un an si jumatate, la nivel mondial au fost raportate 100 de incidente in care bateriile s-au supraincalzit in timp ce erau incarcate. Fenomenul apare din cauza unui scurtcircuit si nu au fost raportate cazuri de utilizatori raniti sau bunuri distruse. Producatorul finlandez de telefoane are mai multi furnizori pentru bateriile din seria BL-5C, de la care a achizitionat peste 300 de milioane de bucati. Cele 46 de milioane de baterii cu probleme au fost produse exclusiv de Matsushita Battery Industrial Co. Ltd.


DETALII. Lista completa a modelelor de telefoane dotate cu baterii de tip BL-5C poate fi gasita la adresa www.nokia.com/batteryreplacement. Cei care vor sa verifice daca bateria propriului telefon face parte din lotul cu probleme trebuie sa verifice codul de 26 de caractere imprimat in partea de jos a bateriei. Verificarea se face online, la adresa de internet mentionata mai sus.

Daca bateria face parte din lotul cu probleme, o puteti schimba luand legatura cu reprezentantii locali Nokia (nokia.ro).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.