Conducta cu diamentrul de aproape un metru s-a fisurat, apa a tasnit ca un gheizer, a dizlocat asfaltul si a antrenat pamantul din groapa care s-a format. In nici jumatate de ora, noroiul a inundat strada, a patruns in curtile oamenilor, s-a scurs in
Conducta cu diamentrul de aproape un metru s-a fisurat, apa a tasnit ca un gheizer, a dizlocat asfaltul si a antrenat pamantul din groapa care s-a format. In nici jumatate de ora, noroiul a inundat strada, a patruns in curtile oamenilor, s-a scurs in subsoluri, le-a umplut si apoi a intrat in case. Familiile sinistrate si-au vazut distrusa agoniseala de o viata, fara a reusi sa salveze mare lucru de la dezastru. A fost necesara interventia pompierilor pentru a ajuta angajatii de la Apa Nova sa evacueze apa si sa spele noroiul din curti si de pe strada.
Conducerea companiei in a carei administrare se afla reteaua de alimentare cu apa a Bucurestilor da vina, ca de obicei, pe vechimea conductelor, si ii asigura pe sinistrati ca vor primi despagubiri. "Astazi (ieri, n. red), in jurul orei 9.00, s-a produs o fisura pe o artera de 900 mm, care a produs inundarea zonei. Sunt 12 gospodarii afectate in diverse grade - adica subsoluri, curti, trotuarele din fata. In situatii de tipul acestea, cand izbucneste, apa salta pamantul si il arunca in afara gropii respective. Impreuna cu pompierii am evacuat apa din curti, acum spalam malul, ii ajutam pe locatari sa-si curete subsolurile si bunurile. Oamenii vor fi despagubiti, o echipa de colegi de-ai nostri discuta cu fiecare dintre locatarii din zona care au fost afectati, se intocmesc procese verbale, fotografii, iar maine va veni si compania noastra de asigurari, asa cum procedam de fiecare data in asemenea cazuri", ne-a declarat Epsica Chiru, dir. gen. adj. al Apa Nova, ieri dupa amiaza.
Din zgarcenie, lucrarile nu se fac noaptea
Nu e zi lucratoare din saptamana fara ca Apa Nova sa nu opreasca alimentarea cu apa in diverse zone ale Bucurestilor, iar aceasta practica n-a fost sistata nici macar in zilele caniculare. Apa de la robinet se taie numai ziua, uneori si cate 12 ore, cand lucrarile "de modernizare a sistemului de alimentare cu apa" invocate de conducerea companiei ar putea fi executate foarte bine si in timpul noptii, insa in acest caz Apa Nova ar trebui sa le plateasca angajatilor spor de noapte.
Ca sa nu apara prea multe strazi afectate de oprirea apei, in lista saptamanala anuntata publicului figureaza numai arterele care delimiteaza perimetrul zonei in cauza. Spre exemplificare, prezentam programul opririlor din urmatoarele zile: astazi, intre 9.00-21.00, in perimetrul str. Minulescu, Morilor, Foisoreanu, si lipsa presiune pe str. Foisorului, Tarcau, D-na Chiajna, Calugareni; intre 8.00-22.00 in perimetrul Apusului, Uverturii, Porumbelului, Jarului, Sfeclei, Ghirlandei, Bogdan Serban, Covodarva, Pol. Apusului, Compl. Apusului, Sc. Gen. 198, Rest. Casa Roz.
De marti la 9.00 pana miercuri la 7.00 nu va fi apa in Intr. Lacul Sarat si presiune scazuta in Cal. Dorobanti, Polona, Caderea Bastiliei, Iancu de Hun., St. cel Mare, Tunari, A. Vlaicu; tot marti, intre 9.00-14.00, un perimetru de 4 strazi, si presiune redusa pe alte 4, intre 9.00-22.00 - M. Bravu - Cal. Vitan; 8.30-23.30 -
5 strazi, 8.00-16.00 - Iancului bl. 106 A,B,C; 8.30-15.30 - Codalbitei; 8.30-14.30 Frabrica de lapte.
Miercuri va fi lipsit de apa, intre orele 8.00-22.00, un perimetru delimitat de 20 de strazi, joi, intre 9.00-20.00 - unul de 10 strazi, iar presiune scazuta va fi pe alte 6, intre 9.00-16.00, un perimetru de 9 strazi si presiune scazuta pe 4 artere si 5 institutii, iar vineri, intre 9.00-21.00, intr-un perimetru delimitat de 12 strazi, precum si la Comandamentul Militar, Primaria si Casa de Casatorii Sector 3, si Spitalul Handicapati - Str. Ion Filibiliu nr. 8.
Directorul Chiru ne-a explicat ce fel de lucrari necesita oprirea apei pe atat de multe strazi si atatea ore: "In general facem inlocuiri de vane, de diverse componente ale sistemului, carora le-a venit momentul sa fie schimbate. Intervalul de timp depinde de dimensiunea vanelor. In alte cazuri sunt inlocuiri de conducte, si trebuie facute legaturi de pe vechile conducte pe cele noi; apoi mai sunt extinderi de conducte, si trebuie facute legaturile la retelele existente".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.