Printre categoriile de sume care nu sunt incluse in calculul impozitului pe venit se numara si sumele incasate de catre persoanele fizice din asigurari de orice fel. Potrivit taxeimpozite.ro, scutirea se aplica indiferent daca este vorba despre desp
Printre categoriile de sume care nu sunt incluse in calculul impozitului pe venit se numara si sumele incasate de catre persoanele fizice din asigurari de orice fel. Potrivit taxeimpozite.ro, scutirea se aplica indiferent daca este vorba despre despagubiri, sume asigurate sau orice alte drepturi. Sunt neimpozabile despagubirile, sumele asigurate si orice alte drepturi acordate asiguratilor, beneficiarilor sau tertelor persoane pagubite, din asigurarile de orice fel. Tot in categoria veniturilor neimpozabile sunt incluse si: - despagubirile in bani sau in natura primite de o persoana fizica, in urma unui prejudiciu suferit de aceasta, indiferent daca este vorba de daune materiale sau morale. - sumele primite drept despagubiri pentru daunele cauzate de calamitatile naturale, precum si pentru cazurile de invaliditate sau deces; - produsele oferite gratuit producatorilor agricoli individuali care au suferit pagube din cauza calamitatilor naturale. Alte drepturi si exceptii La categoria "alte drepturi acordate asiguratilor" poate fi vorba de: rascumparari partiale in contul persoanei asigurate, plati esalonate, rente si orice alte sume de aceeasi natura platite in contul persoanei asigurate. Fac exceptie castigurile primite de la firmele de asigurari, ca urmare a contractului de asigurare, cu ocazia tragerilor de amortizare (trageri la sorti organizate de cateva ori pe an). In aceste cazuri, impozitul se va aplica prin retinere la sursa.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.