Raritate. Desi pare greu de crezut, totusi, acestea refuza sa nasca pui vii si fac oua fara colesterol Cu pasarile pe care le creste in propria ograda, un bucurestean concureaza serios gradinile zoologice din Romania. Sorin Balanoiu a dat curs pasiu
Raritate. Desi pare greu de crezut, totusi, acestea refuza sa nasca pui vii si fac oua fara colesterol Cu pasarile pe care le creste in propria ograda, un bucurestean concureaza serios gradinile zoologice din Romania. Sorin Balanoiu a dat curs pasiunii sale pentru exemplare populare, cunoscute sau chiar rare de pasari si a ajuns sa aiba o adevarata colectie in domeniu, ba mai mult, spune el, este singurul roman "proprietar" al unor perechi de gaste polare si indiene si printre putinii care au ratuste mandarine si amazoniene. Piesa de rezistenta a crescatoriei este, insa, gaina de matase, o specie destul de ciudata, recunoscuta pentru penajul sau asemenea unei blani. "Aceasta pasare are carnea albastra si este cea care scoate adevaratele oua fara colesterol, nu prepelita. Un astfel de exemplar se vinde cu un milion de lei vechi", ne-a marturisit Sorin Balanoiu. Cele mai mici ratuste, de Amazon, costa 150 de euro perechea, doua gaste polare ajung la 300 de euro, in timp ce "un cuplu" de gaste indiene poate fi achizitionat cu 500 de euro. Hobby-ul lui Sorin Balanoiu este pe cale sa se transforme intr-o afacere de amploare. Daca la inceput a trait din vanzarea pasarilor exotice, deocamdata le tine doar pentru el si familie. "Se castiga bine de pe urma pasarilor exotice. Peste 80% dintre acestea sunt aduse din Ungaria si valoreaza aproximativ 7.500 de euro. Intentionez ca in urmatorii ani sa strang toate aceste exemplare rare de pasari in cadrul unei gradini zoologice pe care vreau sa o deschid in cartierul Floreasca", a adaugat crescatorul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.