Conditii. Cladirea dispensarului din Branistari sta sa cada, iar hotii dau iama prin gospodarii, pentru ca ulitele nu sunt luminate In satul Branistari au ramas numai batranii. Saraci si bolnavi, acestia depind de retetele compensate date de cei doi
Conditii. Cladirea dispensarului din Branistari sta sa cada, iar hotii dau iama prin gospodarii, pentru ca ulitele nu sunt luminate In satul Branistari au ramas numai batranii. Saraci si bolnavi, acestia depind de retetele compensate date de cei doi medici de familie care vin de cateva ori pe saptamana la dispensarul din sat. Din nefericire pentru ei, medicii care ar trebui sa aiba grija de sanatatea lor, ajung la munca atunci cand au chef. "Vin dupa-amiaza, dar nu stim ora niciodata", spune Mircea Serban, de 77 de ani. Cladirea care adaposteste dispensarul este si ea intr-o stare jalnica, cu crapaturi prin care intra razele de soare. Mai mult, nu este racordata la curent electric, asa ca medicii scriu iarna retete in frig si la lumina lumanarii. Chiar si asa, primarul PSD al comunei Calugareni, Nicolae Dragoi, aflat la al doilea mandat, a inchiriat jumatate din cladire unei familii nevoiase. Problemele nu se opresc, insa aici. "Luam retete, dar dupa medicamente trebuie sa mergem 7 kilometri pe jos pana la Calugareni, pe soseaua Bucuresti-Giurgiu, pentru ca nu avem farmacie in sat si niciun autobuz. Suntem prapaditi rau, maica", marturiseste, resemnata, Vasilica Petre, de 80 de ani. "L-am rugat pe primar sa ne ajute sa aducem un maxi-taxi pana in sat, macar o cursa pe zi, dar nu ne-a luat in seama", sustine Stela Morosanu, din Bucuresti, care nu are cu ce sa ajunga la casa batraneasca pe care o are in Branistari. Si pentru ca necazurile oamenilor nu erau destule, de aproape un an au ramas si fara lumina pe majoritatea ulitelor. "Au venit, intr-o zi, de la Electrica si au taiat curentul pe strazi. Ne-au spus ca asa le-a zis primarul si ca o sa-i dea drumul iar, numai ca nu au mai dat. De atunci, se fura pe rupte in sat in fiecare noapte", povesteste, suparata, Constantina Ivancea. In ciuda nenumaratelor tentative, primarul Nicolae Dragoi nu a putut fi contactat saptamana trecuta pentru a raspunde nemultumirilor satenilor din Branistari.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.