Britanicii de la „The Times" au ierarhizat toate insultele de pe arene si din afara acestora, punindu-l cap de lista pe Marco Materazzi, cu „orice i-o fi transmis lui Zidane despre sora sa". Staruri precum Roy Keane, Arsene Wenger sau Muhammad Ali au intrat in istoria sportului cu zimbetul pe buze. Dincolo de calitatile sportive extraordinare, personaje marcante pentru fiecare domeniu si-au trecut in palmares vorbe de duh, iar jurnalistii britanici de la „The Times" au alcatuit un top al celor mai mari insulte din sport. Selectia asumat subiectiva il are in capul listei pe fundasul italian Marco Materazzi, chiar daca nici acum nu este clar ce a putut sa-i spuna francezului Zinedine Zidane, incit sa-l determine sa-l loveasca. Fie ca e vorba de sora sa, de mama sa ori de terorism, atacul verbal al italianului a nascut o furie rara in fotbal. Un loc aparte in preferintele britanicilor il ocupa insultele din cricket, un sport mai putin cunoscut in Romania. Pe pozitia secunda se claseaza un dialog intre doi jucatori de cricket, unul australian, celalalt din Zimbabwe: „De ce esti asa gras?". „Pentru ca de fiecare data cind fac sex cu sotia ta imi da un biscuit". Dupa acelasi calapod se consuma un nou dialog spumos, tot intre doi jucatori de cricket. „Ce fac sotia ta si copiii mei?". „Sotia e bine, copiii sint niste retardati". Urmeaza Roy Keane, cu reactia adresata managerului nationalei Irlandei, care l-a trimis acasa de la CM 2002: „Ai fost un jucator de rahat si esti un manager de rahat. Singurul motiv pentru care am de-a face cu tine este pentru ca esti managerul nationalei mele si nici macar nu esti irlandez, esti un englezoi".

Celebrul Muhammad Ali este dublu clasat in topul „The Times". „Joe Frazier este atit de urit incit ar trebui sa-si doneze fata Biroului American pentru Viata Salbatica", a spus pugilistul in 1971. Inaintea unui alt meci, cu un pugilist mai tinar, Ali a incercat sa-l intimideze: „Daca pot face penicilina din piine mucegaita, sigur pot face ceva si din tine". Un editorialist american a subliniat plastic lipsa de valoare a unui pugilist: „Are toate calitatile unui mare boxer, exceptind viteza, puterea, lovitura si capacitatea de a incasa lovituri. Cu alte cuvinte, are un sort". Si legendarul tenisman John McEnroe a lovit in fileu. Nervos pe comentariile unui spectator, americanul i-a replicat: „Ce alte probleme mai ai in afara ca esti somer, imbecil si redus mintal?". Lupta dintre sexe in tenis l-a avut in prim-plan pe fostul sportiv Richard Krajicek. „85 la suta dintre jucatoarele de tenis sint niste porci grasi, care nu merita sa primeasca aceiasi bani ca si baietii", a fost viziunea tenismanului despre premiile inegale acordate la turnee. Rivalitatea dintre tenismenele rusoaice a nascut tot felul de comparatii. „Nu vreau sa fiu viitoarea Anna Kournikova. Eu vreau sa cistig meciuri", a taiat-o Maria Sarapova.

Nici David Beckham nu a scapat de insulte. Celebrul George Best i-a facut o caracterizare cuprinzatoare: „Nu poate sa loveasca cu piciorul sting, nu loveste cu capul, nu deposedeaza si nu marcheaza prea multe goluri. In rest e bun". Coleg cu actualul jucator al lui LA Galaxy la nationala Angliei, portarul David Seaman a fost considerat vinovat de eliminarea britanicilor de Brazilia, la Cupa Mondiala din 2002. „Daca tatal lui Seaman folosea prezervativ, Anglia inca juca la Campionatul Mondial", a spus un comediant. Se stie ca unii fotbalisti au probleme de adaptare la noile echipe. A fost si cazul macedoneanului Georgi Hristov. „Femeile noastre sint mai frumoase si nu beau atita bere", credea jucatorul in momentul transferului la Barnsley. Intrebat daca exista posibilitatea de a-l selectiona pe Paolo Di Canio pentru Euro 2004, Giovanni Trapattoni a raspuns sec: „Numai daca izbucneste o epidemie de ciuma bubonica". Topul „The Times" se incheie cu o apreciere a lui Oscar Wilde la adresa sportului-rege: „Fotbalul e bun ca joc pentru fetele dure, dar neadecvat pentru baietii delicati".

Vezi topul complet in The Times http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/article2178440.ece