Omul de afaceri Ion Tiriac si-a anuntat retragerea din Consiliul de Administratie al UniCredit Tiriac, institutie de credit la care detine un pachet de actiuni reprezentind 40% din capital. Potrivit convocatorului publicat de banca, actionarii acesteia vor lua act de retragerea lui Ion Tiriac in cadrul Adunarii Generale programate pentru 12 septembrie, cind vor analiza si propunerea de inlocuire a acestuia cu Florian Kubinschi, fost vicepresedinte si director financiar al HVB Tiriac pina in luna octombrie a anului trecut.

UniCredit Tiriac face parte din grupul italian UniCredit si este institutia de credit rezultata prin fuziunea a trei banci, UniCredit Romania, HVB Bank si Banca Comerciala Ion Tiriac (BCIT). In prima faza, HVB Bank Romania a fuzionat cu BCIT, iar dupa preluarea grupului german HVB de catre institutia financiara italiana UniCredit, au demarat procedurile pentru unificarea tuturor sucursalelor din Romania. UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank au finalizat procesul de fuziune pe 1 iunie. UniCredit Tiriac Bank a obtinut, in primul semestru, un profit net de 152,3 milioane de lei (45,5 milioane de euro), in crestere cu 30% fata de profitul net combinat inregistrat de fostele banci HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania in primele sase luni ale anului trecut.

Tiriac are o avere aproximata de revista „Capital" la 1,5 miliarde de dolari, fiind al doilea roman din acest punct de vedere, dupa Iosif Constantin Dragan. Tiriac este insa singurul roman care a intrat in topul miliardarilor lumii, intocmit de revista americana „Forbes". Fostul tenisman are afaceri in sport, imobiliare, auto si in sectorul financiar.