Meciurile disputate vineri si sambata, in cea de-a treia runda a Ligii I, nu au oferit absolut nicio surpriza microbistilor, incheindu-se cu rezultatele scontate de toata lumea. E drept, cele mai echilibrate confruntari, "U" Cluj - Rapid si Universit

Meciurile disputate vineri si sambata, in cea de-a treia runda a Ligii I, nu au oferit absolut nicio surpriza microbistilor, incheindu-se cu rezultatele scontate de toata lumea. E drept, cele mai echilibrate confruntari, "U" Cluj - Rapid si Universitatea Craiova - CFR Cluj, au avut loc abia aseara, asa ca nu putem cataloga intreaga etapa ca fiind una "normala", fara sa cunoastem si rezultatele inregistrate ieri. Ce concluzii se desprind din aceste prime sase jocuri? Ca Steaua, desi scartaie uneori, isi continua parcursul de metronom, iar Dinamo, prin succesul net de la Piatra Neamt, ameninta prima pozitie, detinuta in acest moment de rivala din Ghencea.
Iata ca formatia vicecampioana, sub bagheta "dirijorului" Gheorghe Hagi, continua sa interpreteze aceeasi partitura italiana, reflectata si de rezultatul inregistrat sambata seara, 1-0, cu Poli Iasi, dupa golul de generic al lui Bicfalvi (foto), din minutul 79. Este cea de-a cincea victorie consecutiva a Stelei in acest inceput de sezon (a treia in Liga I), toate succesele avand la baza, insa, un numitor comun: diferenta de un singur gol la care au fost obtinute. Acest aspect ne face sa credem ca tactica lui Hagi, fost jucator ofensiv, se apropie foarte mult de cea a "spectaculosului" Cosmin Olaroiu, recunoscut pentru rigurozitatea aplicata mai ales in organizarea defensiva a jocului "ros-albastrilor". De altfel, la finalul jocului cu Iasiul, "Regele" a recunoscut ca principala sa tinta o constituie obtinerea victoriei la fiecare meci. "Ar trebui sa dam goluri mai multe, dorim sa le facem pe plac celor care vor asta, dar important este sa castigam. Am suferit, ca si jucatorii. Sa joci cinci meciuri in 15 zile nu e usor, dar baietii au fost destepti. Mie imi trebuie timp, pe care il obtin cu rezultate, ca sa putem face o echipa ideala. Am albit ca am stat acasa un an si ceva, nu la meciul asta", a declarat Gica Hagi. De partea cealalta, antrenorul moldovenilor, Ionut Popa a afirmat ca Poli a pierdut meciul deoarece jucatorii sai au gresit atunci cand nu au trimis mingea in afara terenului in momentul in care Silvasan era cazut la pamant, moment premergator golului reusit de Bicfalvi. "Am pierdut pe greseala noastra. Noi am avut mingea si n-am inteles de ce n-am dat-o afara. A fost o neintelegere cu echipa Stelei, nu le reprosam lor nimic, ci jucatorilor mei, care n-au dat mingea afara", a precizat Popa.

Timisoara confirma
Dupa cele patru puncte obtinute in primele doua etape, din care unul, pretios, pe terenul lui CFR Cluj, Poli Timisoara a reusit acelasi scor din runda inaugurala, 3-1, de data aceasta in compania Pandurilor din Targu Jiu. In urma acestui succes, adjudecat gratie reusitelor lui Gigel Bucur (2) si Ionel Ganea, banatenii au ajuns pe treapta a doua a clasamentului, pozitie care, daca este mentinuta pana la final, le-ar asigura prezenta in Liga Campionilor. Jocul cu formatia gorjeana a fost marcat de duritati, vezi eliminarea lui Ganea sau accidentarea grava a lui Adrian Popescu, de la oaspeti. Tehnicianul timisorenilor, Dusan Uhrin jr., considera ca formatia sa a meritat victoria. "De la inceput am vrut sa fim foarte activi, ne-a incurcat doar penaltiul primit de Pandurii, dar am jucat cu raspundere si am meritat victoria. Adversarul nu a avut nici macar o sansa. A fost un meci tare, tot timpul jucam agresiv, dar astazi nu a fost atat de agresiv jocul nostru, adversarii au stat mai mult pe jos decat au jucat", a declarat Uhrin jr. In replica, antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe, a afirmat ca meciul, mai ales in prima sa parte, a fost "o bataie de joc". "In special, in prima repriza, a fost o bataie de joc. Atunci nu am avut nicio sansa de a juca fotbal, a fost ceva teribil, trei jucatori accidentati, a trebuit sa fac trei schimbari", si-a varsat "of-ul" Neagoe.

Succes de moral pentru "caini"
Cu o zi inainte, Dinamo a trecut la pas de Ceahlaul Piatra Neamt, scor 3-0, chiar sub Pietricica si a luat astfel o "doza" consistenta de moral inaintea crucialei confruntari de maine seara, cu Lazio Roma. Desi au facut o prima repriza modesta, salvata de eurogolul lui Niculescu, "alb-rosii" s-au impus fara emotii in fata "plaiesilor" lui Viorel Hizo, dupa ce Danciulescu si Cristea au urcat scorul la 3-0, in partea secunda a intalnirii. Optimismul dinamovistilor este reflectat si de spusele portarului Bogdan Lobont, care pariaza pe Niculescu si Danciulescu si la partida de pe "Olimpico". "Meciul cu Ceahlaul cred ca a aratat o alta fata pentru Dinamo. Am obtinut o victorie meritata, dupa ce am dominat partida de la inceput la sfarsit. Acum, cu moralul ridicat, privim cu totii altfel confruntarea cu Lazio. Sunt bucuros ca N&D a reaparut la rampa si sper sa-i vedem marcand si la Roma", a scris Lobby pe blogul sau.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.