Dealul si strada Aosta sunt situate in cartierul Furnica, in imediata apropiere a castelului Peles, colina fiind „una din cele mai frumoase zone din Sinaia", apreciaza arhitectii. O portiune din acest deal s-a prabusit in noaptea de vineri spre
Dealul si strada Aosta sunt situate in cartierul Furnica, in imediata apropiere a castelului Peles, colina fiind „una din cele mai frumoase zone din Sinaia", apreciaza arhitectii. O portiune din acest deal s-a prabusit in noaptea de vineri spre sambata, evenimentul fiind catalogat de arhitecti drept un „dezastru ecologic". Principal vinovat: nepasarea autoritatilor din Sinaia.

Potrivit unui comunicat al Ordinului Arhitectilor din Romania, numerosi locuitori ai orasului Sinaia si organizatii civice atrag atentia - de mai bine de trei ani - asupra „catastrofei ecologice iminente, declansate de politica urbanistica riscanta a autoritatilor locale din Sinaia". In 3 martie 2007, arhitectii romani au adoptat si o rezolutie, pe care au inaintat-o atat Primariei Sinaia, cat si presei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.