Mii de persoane au cumparat bilete pentru "Elvis Week", initiativa ce se va desfasura in perioada 11-19 august la Graceland. Priscilla Presley, fosta sotie a starului, si membri ai formatiei cantaretului vor participa la concertele comemorative din o
Mii de persoane au cumparat bilete pentru "Elvis Week", initiativa ce se va desfasura in perioada 11-19 august la Graceland. Priscilla Presley, fosta sotie a starului, si membri ai formatiei cantaretului vor participa la concertele comemorative din orasul american. Printre initiativele care urmaresc sa faca din "The King" un simbol pentru viitoarele generatii se numara si un "visitor center" cu o suprafata de 7400 de metri patrati.
De asemenea, Fundatia Elvis Presley va organiza un concurs pentru a descoperi persoana cu cele mai multe asemanari cu "Regele". "Dea lungul timpului au existat persoane care incercau sa-i semene (lui Elvis - n.r.), de toate formele, marimile si nationalitatile, dar fundatia nu i-a recunoscut niciodata. Nu au dorit sa aiba de-a face cu barbati cu peruci si perciuni. Au considerat ca ii prejudiciaza imaginea", a declarat Joe Moscheo, membru al juriului. Ceremonia care se va desfasura miercuri la resedinta din Memphis va fi transmisa in direct de postul Elvis Radio. De asemenea, cu ocazia celei de-a 30-a comemorari, comerciantii americani au scos la vanzare diverse produse legate de starul rock'n'roll. Producatorul de dulciuri Hershey a realizat o ciocolata cu gust de banane si unt de arahide, in amintirea faptului ca lui Elvis Presley ii placeau sandvisurile cu unt de arahide si banane, si isi indeamna clientii sa "traiasca precum Regele".
Fostul star pop Marie Osmond va scoate la licitatie o papusa care il infatiseaza pe copilul-Elvis purtand un costum si un microfon. De asemenea, un pian care i-a apartinut lui Elvis Presley a fost scos la licitatie pe site-ul eBay cu ocazia implinirii a 30 de ani de la moartea legendarului artist, a declarat un responsabil al societatii care detine instrumentul. "Pretul de pornire este de 250.000 de dolari, insa speram sa obtinem in jur de doua milioane de dolari", a declarat Bernie Chase, responsabil al societatii Symbolic Collection. Licitatia pentru pianul alb marca Knabe va fi deschisa pana la 18 august. Potrivit Symbolic Collection, Elvis a cumparat acest pian dintr-un magazin din Memphis (Tennessee, sud) in 1957. Instrumentul a ramas pana in 1969 la Graceland, celebra resedinta a artistului din Memphis, cand a fost inlocuit de un alt pian oferit de Priscilla Presley, sotia sa. O data cu celebrarea "Regelui", America este invadata de un val de DVD-uri, filme si concerte ale lui Elvis. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.