CE BEM, CE MANCAM  
Multe dintre ingredientele produsului imprima o valoare energetica ridica, de aceea, supraponderalii si obezii trebuie sa fie atenti.

Salata Norvegiana Ocean Fish are in compozitie "file hering marinat,
CE BEM, CE MANCAM  
Multe dintre ingredientele produsului imprima o valoare energetica ridica, de aceea, supraponderalii si obezii trebuie sa fie atenti.

Salata Norvegiana Ocean Fish are in compozitie "file hering marinat, sos de maioneza vegetala (ulei de floarea-soarelui, agent de ingrosare - amidon modificat, unul dintre E 1420, 1440, 1451, 1404, zahar, otet, acid lactic E 270), praz, ciuperci, sare, zahar, condimente. Conservanti: E 211 - benzoat de sodiu, E 200 - acid sorbic".


ANALIZA. Produsul analizat are la baza hering in sos de maioneza si contine conservanti periculosi pentru sanatate, in special E 211. Desi nu are eticheta nutritionala, din compozitie rezulta ca are o densitate energetica ridicata, in special datorita sosului de maioneza care este al doilea ingedient cantitativ, ne spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Fiind un peste marinat, poate contine cantitati semnificative de amidodiogene - histamina inalt alergena. De asemenea, produsul poate avea o cantitate insemnata de sare, provenita din solutia de marinare. Compozitia acesteia nu este specificata, desi acest lucru era necesar.


CONCLUZII. Datorita procesului de marinare, a sosului de maioneza si a aditivilor de tip conservant, produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, alergicilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, celor cu afectiuni hepatice, renale, celor cu sindroame de poliartite reumatoide, cu afectiuni neurodegenerative, astmaticilor, suferinzilor de boli de piele, de plamani, ne explica specialistul.


PRECIZARI. Rubrica se adreseaza persoanelor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43 sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro.
Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei (Piata Presei Libere nr. 1-3, corp D, Sector 1, Bucuresti) eticheta acestuia, pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca profesorului doctor Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.