Conducerea PSD se va reuni maine si poimaine la Bran pentru o "intalnire informala" privind strategia politica a partidului, unde cel mai arzator punct al ordinii de zi va fi introducerea unei eventuale motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Tarice
Conducerea PSD se va reuni maine si poimaine la Bran pentru o "intalnire informala" privind strategia politica a partidului, unde cel mai arzator punct al ordinii de zi va fi introducerea unei eventuale motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu. Cererile pe acest subiect au inceput sa curga inca de la inceputul saptamanii trecute, prin declaratii raspicate ale diversilor vicepresedinti (Ilie Sarbu, Liviu Dragnea) sau chiar ale persoanei cele mai avizate - purtatorul de cuvant - Cristian Diaconescu. Surse din partid ne-au declarat ca discutiile dintre unii lideri ai PSD si cei ai PD s-au intetit in ultima vreme, democratii cerandu-le pesedistilor sa faca presiuni la centru pentru a demara o actiune comuna pentru daramarea Guvernului Tariceanu. PD a promis in schimb social-democratilor participarea intr-o eventuala guvernare. Imediat, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu a ridicat mingea la fileu, anuntand public ca democratii ar putea initia o motiune de cenzura daca vor constata ca in bugetul pe 2008 apar devieri de la constructia programului de guvernare.
Cu partidul la biserica
Liderii PSD au inceput si ei sa faca presiuni la centru, mizand si pe absenta din prim-plan a lui Viorel Hrebenciuc, artizanul aliantei din umbra PSD - PNL. Framantarile in partid au atins apogeul vineri, cand, la Mamaia, majoritatea presedintilor Consiliilor Judetene i-au cerut raspicat lui Geoana sa demareze procedura introducerii unei motiuni de cenzura. Toti liderii pesedisti s-au plans ca PSD prelungeste viata Guvernului Tariceanu fara sa primesca in schimb fondurile mult visate pentru primarii pesedisti. Ei i-au explicat lui Geoana ca un partid de Opozitie ca PSD nu va putea sustine o campanie puternica in perspectiva alegerilor pentru PE avand visteria goala. Aceleasi surse ne-au precizat ca liderii din teritoriu au discutat si despre perspectiva pe care o pot avea in cazul daramarii Guvernului Tariceanu, evocand posibilitatea intrarii la guvernare alaturi de PD sau chiar obtinerea intregului Cabinet, cu exceptia catorva ministere care sa fie conduse de democrati. Presedintele PSD i-a asigurat pe liderii din teritoriu ca la Bran se va oficializa decizia introducerii unei motiuni de cenzura, urmand ca la Consiliul National sa fie transata definitiv aceasta problema. Dupa sedinta de marti a liderilor PSD, Mircea Geoana se va ruga cu partidul la biserica, urmand sa participe la sarbatoarea Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, care poarta Hramul "Adormirea Maicii Domnului".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.