''Problema rromilor este o problema politica'', a declarat premierul italian Romano Prodi, referindu-se la cazul tragic al celor patru copii rromi de origine romana morti carbonizati in urma unui incendiu declansat vineri noaptea intr-o baraca la per
''Problema rromilor este o problema politica'', a declarat premierul italian Romano Prodi, referindu-se la cazul tragic al celor patru copii rromi de origine romana morti carbonizati in urma unui incendiu declansat vineri noaptea intr-o baraca la periferia orasului Livorno, transmite agentia ANSA, citata de Rompres.
Fara a intra in detalii, premierul, care se afla in vacanta in localitatea Castiglione della Pescaia (Toscana, centru) a declarat, participand la o reuniune a unei organizatii de tineret din provincia Grossetto, ca nu trebuie uitate ''persecutiile la care au fost supusi rromii de-a lungul istoriei din cauza diversitatii lor''.
''Europa a rezolvat multe probleme interetnice, dar aceea a romilor este de o complicatie teribila. Trebuie sa studiem toate tipurile de solutii pentru convietuire''', a subliniat Romano Prodi.
Procurorul adjunct din Livorno a ordonat arestarea celor patru parinti, doi barbati si doua femei, ei fiind acuzati de incendiu nepremeditat si neglijenta pentru abandon de minori (doi dintre cei patru copii fiind surdo-muti). Potrivit procurorului, versiunea data de parinti este putin credibila, ei sustinand ca incendiul a fost provocat, precizeaza agentiile AGI si Adnkronos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.