"Amendamentele la lege se impun pentru definirea rolului presedintelui consiliului judetean ca autoritate publica locala. Atat consiliul judetean, cat si presedintele acestuia, sa fie alesi in conditiile legii privind alegerea autoritatilor administr
"Amendamentele la lege se impun pentru definirea rolului presedintelui consiliului judetean ca autoritate publica locala. Atat consiliul judetean, cat si presedintele acestuia, sa fie alesi in conditiile legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat al electorilor. Tot presedintele de consiliu judetean sa isi poata alege vicepresedintii, din randul consilierilor judeteni si cu votul secret al majoritatii acestora", a precizat Liviu Dragnea, presedintele UNJCR, citat de Mediafax. Presedintii de consilii judetene prezenti la Mamaia au reclamat repartizarea fondurilor bugetare pe criterii politice si au solicitat elaborarea unor standarde nationale pentru repartizarea fondurilor bugetare catre autoritatile locale care sa nu tina cont de culoarea politica. In acest sens, adunarea generala a UNJCR a adoptat un set de propuneri pentru modificarea legislatiei administratiei publice locale, care vizeaza repartizarea fondurilor bugetare catre autoritatile locale in functie de necesitatile comunitatii si nu de culoarea politica a alesilor locali. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.