Reprezentativa de polo a Romaniei a pierdut ieri, cu scorul 6-9, in fata nationalei Statelor Unite ale Americii, meciul pentru locurile 5-6 din cadrul turneului final al Ligii Mondiale de la Berlin, dupa ce in faza grupelor competitiei romanii ii inv
Reprezentativa de polo a Romaniei a pierdut ieri, cu scorul 6-9, in fata nationalei Statelor Unite ale Americii, meciul pentru locurile 5-6 din cadrul turneului final al Ligii Mondiale de la Berlin, dupa ce in faza grupelor competitiei romanii ii invinsesera cu 11-10 pe americani. "Oboseala si-a spus cuvantul. Sa nu uitam ca am jucat foarte multe meciuri doar in sapte zile, ca sa nu mai vorbim de turul de forta pe care l-au reusit baietii venind din Israel cu o halta de cateva ore in Bucuresti, apoi direct Berlin. Sunt foarte multumit ca, desi am fost condusi cu 6-1 in prima repriza, echipa n-a cedat si a reusit sa piarda la o diferenta onorabila", a precizat Vlad Hagiu, antrenorul nationalei de polo a Romaniei, care spera in continuare ca echipa noastra va reusi sa se califice pentru Jocurile Olimpice, cel mai bun prilej fiind cel reprezentat de turneul din primavara anului viitor, de la Oradea.
Formatia noastra a incheiat competitia pe locul sase, performanta pentru care a fost rasplatita cu 20.000 de euro de catre organizatori. Romania a disputat sase partide in sase zile in Liga Mondiala - competitie la care am participat pentru prima oara in istorie - inregistrand trei victorii si tot atatea infrangeri. Componentii lotului reprezentativei Romaniei de polo vor reveni azi in tara si se vor putea bucura de trei zile de vacanta. "Acum trebuie sa-mi recuperez echipa din punct de vederea fizic, pentru a ne putea pregati apoi in liniste pentru turneul mondial de calificare olimpica din septembrie", a mai spus Vlad Hagiu.
In urma turneului de la Berlin, Serbia a obtinut calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing, indiferent de rezultatul finalei disputate ieri cu Ungaria. Cum echipa maghiara era deja calificata pentru JO, iar in urma turneului Ligii Mondiale urma sa se califice o singura echipa, aceasta a fost Serbia. De mentionat faptul ca echipa Serbiei a facut parte din aceeasi grupa cu Romania in Liga Mondiala, vecinii nostri invingandu-ne fara probleme, cu 17-9.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.