Procuratura din Livorno a inculpat patru romani, parintii celor patru copii rromi care si-au pierdut viata sambata, intr-un incendiu din tabara unde se aflau, pentru neglijenta, incendiere si abandonarea minorilor. Doi dintre copiii morti, Eva si Den
Procuratura din Livorno a inculpat patru romani, parintii celor patru copii rromi care si-au pierdut viata sambata, intr-un incendiu din tabara unde se aflau, pentru neglijenta, incendiere si abandonarea minorilor. Doi dintre copiii morti, Eva si Dengi, erau surdomuti. Potrivit autoritatilor, incendiul pare sa fi izbucnit in interiorul baracii unde cei patru copii - Eva, Danchiu, Lenuca si Dengi - si-au gasit moartea. Potrivit primelor informatii, parintii au fugit, lasandu-si copiii in baraca in flacari. Inculpatii risca o pedeapsa de pana la opt ani de detentie. Presa italiana anuntase sambata arestarea a doar doua persoane, un barbat si o femeie care au fost vazuti indepartandu-se de locul incendiului. Autoritatile din Livorno au declarat doliu local in ziua inmormantarii celor patru copii si au anulat o sarbatoare populara care urma sa aiba loc, relateaza La Repubblica, in pagina sa electronica. Chemati sa stinga un incendiu de vegetatie uscata, pompierii au gasit la fata locului o baraca de lemn devastata de flacari. Inauntru, ei au descoperit corpurile carbonizate a patru copii, trei baieti si o fata, cu varste cuprinse inte patru si zece ani. Eva, cea mai mare dintre ei, se pare ca a incercat sa ii apere pe ceilalti de flacari cu corpul ei. Un al cincilea copil care locuia in tabara a reusit sa se salveze. Incendiul a izbucnit, potrivit pompierilor, in jurul miezului noptii. Cauzele acestuia nu sunt cunoscute inca. Seful pompierilor, Alessandro Carraresi a declarat ca pentru moment nu este exclusa nicio posibilitate. "Romanii foloseau focul deschis pentru a gati, dar de obicei inafara baracii. Poate ca au aprins o lumanare pentru a lumina inauntru", a adaugat el. Procurul din Livorno, Antonio Giaconi, a vorbit despre o serie de marturii contradictorii ale romanilor, potrivit carora "persoane necunoscute ar fi aruncat cu sticle incendiare in baraca". Luni, medicii legisti vor efectua necropsiile celor patru copii, mai mult pentru a intelege dinamica evenimentelor. Romano Prodi, premierul Italiei, a cerut sa fie informat personal in acest dosar, El i-a telefonat primarului localitatii Livorno, Alessandro Cosimi, pentru a-si exprima "profunda durere". Primaria din Livorno a decretat zi de doliu national, in ziua funeraliilor celor 4 micuti, iar drapele au fost coborate in berna.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.