Alin Simota sustine ca va lua masuri impotriva bodyguarzilor care au batut saptamina trecuta un fotbalist, desi vineri sustinea ca nu are garzi de corp.

Sumele tot mai mari care se invirt in fotbalul romanesc au atras si metodele mafiote, in timp ce DNA cauta fara succes, in anchete interminabile, banii negri din transferuri. Saptamina trecuta, un fotbalist de la Jiul Petrosani a fost batut de bodyguarzii patronului Alin Simota, practica folosita si in alte cazuri. In 2005, la meciul Tricotaje Ineu-Jiul Petrosani (0-5), tot oameni de incredere ai patronului Simota au calcat un suporter in picioare, deranjati de faptul ca acesta strigase in gura mare ca meciul ar fi fost aranjat. Un alt fotbalist, Dan Galdean, s-a plins ca a trecut prin momente similare pe cind evolua la Jiul, in timp ce un altul a fost urmarit cu masina pentru a fi convins sa-si prelungeasca intelegerea. Gigi Becali, acum citiva ani, l-a scos cu bodyguarzii pe Jean Pavel din mijlocul galeriei Stelei si astfel a scapat de injuraturi. Saptamina trecuta, suporterii din Ghencea si-au recapatat „personalitatea", motiv pentru Becali sa combata huiduielile la adresa sa cu aceeasi metoda: seful bodyguarzilor, Catalin Zmarandescu, a fost uns boss al dispozitivului de securitate de la stadion.

Revenit in tara, Alin Simota a promis ca va lua masuri impotriva „gorilelor" sale, desi vineri sustinea ca nu are garzi de corp, fapt pentru care a declansat o ancheta interna in club. „Eu am fost plecat, ieri-dimineata (n.r. - vineri) am venit in tara, am auzit si eu despre acest incident. Voi lua masuri impotriva bodyguarzilor, pentru ca nu traim in jungla. Trebuie sa se rezolve aceasta problema, dar adevarul este undeva la mijloc. Trebuie sa facem o analiza sa vedem exact ce s-a intimplat", a spus Simota, care a asistat simbata la meciul amical pe care Jiul l-a disputat la Timisoara, aratindu-se deranjat ca a fost folosit numele sau in tot acest scandal. In plus, Simota a refuzat sa comenteze acuzele aduse de alti fotbalisti de la Petrosani, supusi unor „tratamente" asemanatoare. Reamintim ca fotbalistul Jiului Mihai Lungan a declarat vineri, pentru NewsIn, ca a fost batut crunt de bodyguarzii patronului Alin Simota deoarece a depus un memoriu la Federatia Romana de Fotbal pentru a deveni jucator liber de contract. Lungan sustine ca totul s-a intimplat joi, in timpul unui antrenament: „Faceam antrenament separat si unul dintre antrenorii grupei de juniori a Jiului mi-a spus ca ma asteapta domnul Simota la vestiare sa discute cu mine. Cind am ajuns acolo, nu era nimeni, iar cind am iesit, ma asteptau doi dintre bodyguarzii dinsului, care m-au batut foarte rau. Mi-au spart dintii, am numai vinatai, sint distrus. Nimeni nu a putut sa vada bataia, pentru ca totul a fost regizat. Doar baietii de la stadion, care au vazut cum am intrat si cum am iesit. Mi-a fost amenintata si familia", a povestit jucatorul.

Amicalul de la Timisoara a fost un alibi perfect pentru intirzierea anchetei. Comandantul Politiei Petrosani, Florin Nicolae, a spus ca nu stie cit va dura solutionarea acestui caz si a precizat ca simbata ar fi dorit sa inceapa audierea tuturor fotbalistilor si antrenorilor de la Jiul. Acest lucru nu a fost insa posibil, deoarece echipa s-a aflat la Timisoara, pentru amicalul cu Poli II. „Cei doi bodyguarzi vor raspunde cu siguranta penal. Certificatul medico-legal schimba incadrarea cazului. In ceea ce priveste celalalt caz, cu fotbalistul rapit pe soseaua Popesti-Leordeni, noi nu am primit nici o sesizare", a asigurat Florin Nicolae, dupa ce fotbalistul a trimis prin fax rezultatele de la IML.