Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat la Constanta ca producatorul de avioane pentru armata romana va fi ales si pe considerente de ordin politic. "Vreau sa spun clar, pe langa chestiunile tehnice, pe langa chestiunile financiare, de pret,
Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat la Constanta ca producatorul de avioane pentru armata romana va fi ales si pe considerente de ordin politic. "Vreau sa spun clar, pe langa chestiunile tehnice, pe langa chestiunile financiare, de pret, sigur ca exista si elemente de ordin politic care vor trebui luate in calcul", a declarat Melescanu.
Ministrul Apararii a mai aratat ca a selectat deja trei producatori si ca asteapta ofertele scrise pentru avioanele multirol care urmeaza a intra in serviciu incepand din 2010. "Asteptam sa primim niste oferte scrise care sa cuprinda costul aparatelor de zbor, costul armamentului, costul intretinerii pe o perioada de 20-30 ani, inclusiv contractele de mentenanta", a mai aratat Melescanu.
Fostul ministru de Externe nu a putut fi contactat pentru a explica mai exact cat cantareste criteriul politic in achizitionarea unor avioane.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.