Cursa pentru Casa Alba, care deja se anunta ca fiind cea mai disputata si mai costisitoare din istoria SUA, va debuta la sfarsitul acestui an, desi traditional, primarele organizate de cele doua mari partide au loc in anul electoral. Presedintele Par
Cursa pentru Casa Alba, care deja se anunta ca fiind cea mai disputata si mai costisitoare din istoria SUA, va debuta la sfarsitul acestui an, desi traditional, primarele organizate de cele doua mari partide au loc in anul electoral. Presedintele Partidului Republican din Carolina de Sud, Katon Dawson (foto) si-a justificat decizia de a devansa alegerile primare prevazute pentru 2 februarie 2008 prin dorinta de a fi primul stat din sud care organizeaza alegeri. In consecinta, statul New Hampshire, care conform traditiei americane este primul la nivel federal in care se fac alegeri, va trebui, la randul sau, sa devanseze data scrutinului. Analistii americani apreciaza ca devansarea scrutinurilor primare ar urma sa bulverseze ierarhiile avansate pana in prezent de sondaje si sa lase sa planeze incertitudinea pana in ultimul moment, in ceea ce priveste soarta investiturilor republicana si democrata. Alte elemente absolut inedite ale acestui scrutin sunt postura de favorit a senatoarei Hillary Clinton, prima femeie cu sanse reale de a ajunge la Casa Alba, si posibilitatea unei finale "catolice", dat fiind faptul ca si cel mai bine plasat republican, Rudy Giuliani apartine aceleiasi confesiuni. (Dan Stefan)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.