Avocata austriaca de origine maghiara Eva Maria Barki a afirmat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), ca "a cere autonomia Tinutului Secuiesc fara modificarea granitelor inseamna ca maghiarii sunt de acord cu Tratatul de la Trian
Avocata austriaca de origine maghiara Eva Maria Barki a afirmat, sambata, la Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), ca "a cere autonomia Tinutului Secuiesc fara modificarea granitelor inseamna ca maghiarii sunt de acord cu Tratatul de la Trianon. Ea a mai adaugat ca, pentru obtinerea autodeterminarii, este nevoie de o atitudine radicala, transmite Mediafax. Avocata austriaca a condamnat atitudinea UDMR, considerand-o vinovata de "tradarea" intereselor comunitatii maghiare. "Trebuie sa ne incheiem socotelile cu UDMR, care a reusit izolarea maghiarilor in asa fel incat, in Vest, nici nu se stie despre problemele noastre, iar daca, totusi, se afla ceva, conducerea UDMR ii asigura, imediat, pe cei care s-ar interesa de noi, ca totul este in regula! Trebuie sa obtinem autodeterminarea si sa facem din ea o problema internationala", a mai spus Barki.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.