Intalnirea dintre George W. Bush si omologul sau francez, Nicolas Sarkozy, desi amicala, a fost intoarsa pe toate fetele de mass-media din toata lumea, informeaza Realitatea TV. Jurnalistii au relatat in detaliu discutiile pe care le-au avut cei doi
Intalnirea dintre George W. Bush si omologul sau francez, Nicolas Sarkozy, desi amicala, a fost intoarsa pe toate fetele de mass-media din toata lumea, informeaza Realitatea TV. Jurnalistii au relatat in detaliu discutiile pe care le-au avut cei doi lideri.

New York Times a prezentat pe larg desfasurarea vizitei presedintelui francez la casa de vacanta a lui Bush - de la felurile de mancare pana la gesturile de complezenta. Conform cotidianului, la masa organizata in cinstea venirii lui Sarkozy a fost prezent intreg clanul Bush, chiar si nepotii venind sa-l salute pe oficialul francez.

Jurnalistii new-yorkezi scriu ca intalnirea a fost mai degraba una care sa-i ajute pe cei doi sa se cunoasca mai bine decat sa dicute probleme de ordin international. Totusi, nu au uitat sa mentioneze ca intre Statele Unite si Franta nu au existat relatii foarte apropiate mai ales dupa campania militara din Irak, pe care Parisul a dezabrobat-o in timpul mandatului lui Jacques Chirac.

De cealalta parte a oceanului, presa din Franta a salutat la randu-i intalnirea dintre cei doi. Articolul din Le Monde incepe prin evocarea unei noi ere pentru relatiile bilaterale franco-americane.

Nici Le Figaro nu neglijeaza importanta acestei vizite, mai ales ca, potrivit cotidianului, presedintele francez ar fi doar cel de-al doilea oficial strain invitat la proprietatea lui Bush senior, primul fiind liderul rus Vladimir Putin.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.