LIBAN. Miscarea siita Hezbollah celebreaza implinirea unui an de la "victoria divina" pe care considera ca a obtinut-o impotriva Israelului, in timp ce Libanul se afla, de noua luni, intr-o profunda criza politica si economica. In sudul Beirutului es
LIBAN. Miscarea siita Hezbollah celebreaza implinirea unui an de la "victoria divina" pe care considera ca a obtinut-o impotriva Israelului, in timp ce Libanul se afla, de noua luni, intr-o profunda criza politica si economica. In sudul Beirutului este programata pentru azi o adunare de proportii, la care este asteptat sa sustina un discurs liderul miscarii Hezbollah, Hassan Nasrallah. Acesta traieste in clandestinitate, fiind amenintat cu moartea de Israel, iar alocutiunea sa urmeaza sa fie transmisa pe un ecran urias instalat in apropiere.   DECIZIE. Miscarea islamica radicala Hamas ramane pe lista organizatiilor teroriste stabilita de Uniunea Europeana, a declarat ieri un purtator de cuvant al Comisiei Europene. Declaratia intervine pe fondul unor apeluri occidentale privind scoaterea din izolare a organizatiei islamice radicale.   GERMANIA. Deutsche Bank a anuntat numirea fostului presedinte al Federal Reserve, Alan Greenspan, drept consilier pe probleme de investitii. Greenspan a detinut functia de presedinte al Fed din 1987 si a fost apreciat pentru priceperea cu care a reusit sa treaca peste crizele bursiere ale SUA de la preluarea functiei de presedinte al Fed.   AFGANISTAN. Doua ostatice sud-coreene, din grupul de 21 de persoane rapite la 19 iulie de talibani, au fost eliberate in sudul Afganistanului, fiind transferate in grija unui lider tribal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.