ADRIANA POPESCU Iritatiile ochilor, alergiile si durerile de cap sunt numai cateva dintre problemele de sanatate cu care ne con-fruntam frecvent si ale caror cauze raman, uneori, nedescoperite. In cazul in care nu le gasiti motive aparente, ar fi bi
ADRIANA POPESCU Iritatiile ochilor, alergiile si durerile de cap sunt numai cateva dintre problemele de sanatate cu care ne con-fruntam frecvent si ale caror cauze raman, uneori, nedescoperite. In cazul in care nu le gasiti motive aparente, ar fi bine sa va uitati cu atentie in propria locuinta. In acest sens, cotidianul CANCAN va avertizeaza asupra pericolelor ascunse intre cei patru pereti: - mucegaiul este unul dintre cei mai daunatori factori din casa. Ciupercile care se dezvolta, de regula, pe peretii exteriori, din cauza umezelii, pot declansa reactii alergice, tuse, iritatii ale ochilor si gatului, astm si dureri de cap. Impotriva mucegaiului exista o serie de solutii mai mult sau mai putin eficiente, insa, de multe ori, acesta nu poate fi indepartat decat prin daramarea pana la zid a peretelui afectat. Pentru a evita aparitia lui, izolati peretele aflat la exterior cu materiale speciale si aerisiti incaperile zilnic, cel putin o jumatate de ora. - mobilierul realizat din prefabricate (Pal, PFL sau placaj) este unul dintre cele mai nebanuite pericole din locuinta. Aceste materiale contin formaldehida, o substanta otravitoare care duce la aparitia migrenelor, a iritatiilor, insomniilor, astmului si chiar a unor tumori pulmonare. Riscul este cu atat mai mare cu cat emisia de formaldehida este mai crescuta si cu cat aveti mai multe astfel de piese de mobilier. Daca alegeti mobila din prefabricate, tineti-o cateva ore afara pentru a se aerisi. Periodic, ventilati camerele in care o asezati. - apa - principalul pericol din apa potabila este plumbul. Acesta se transmite, de obicei, din tevile vechi sau din bateriile cromate. Ingerarea chiar si a unei cantitati mici de plumb poate cauza probleme de tensiune, ale sistemului osos, precum si ale sistemului nervos. Instalarea unui sistem de filtrare, in cazul in care stiti ca aveti asemenea instalatii, va va feri de multe dintre posibilele necazuri.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.