"Este extrem de grav sa ai un presedinte de onoare urmarit penal", subliniaza, intr-o scrisoare deschisa adresata ieri membrilor PSD, Sorin Iliesiu - Alianta Civica, Teodor Maries - Asociatia 21 Decembrie 1989, Antonie Popescu - Liga Studentilor din
"Este extrem de grav sa ai un presedinte de onoare urmarit penal", subliniaza, intr-o scrisoare deschisa adresata ieri membrilor PSD, Sorin Iliesiu - Alianta Civica, Teodor Maries - Asociatia 21 Decembrie 1989, Antonie Popescu - Liga Studentilor din Universitatea Bucuresti 1990 si George Costin - Blocul National al Revolutionarilor 1989. Autorii replicii reiau argumentele in baza carora sustin ca Ion Iliescu nu mai are ce sa caute in politica. "Nici macar acum, cand este publicat rechizitoriul pentru participarea decisiva la crimele din 13 iunie 1990, d-l Iliescu nu are decenta sa-si dea demisia din Parlament si din PSD. In curand se vor finaliza cercetarile referitoare la perioada infractionala ianuarie-iunie 1990 si la masacrul din 22-28 decembrie 1989, in care d-l Iliescu e deja invinuit pentru genocid si pentru alte crime impotriva umanitatii. Este o mare rusine pentru Romania ca a avut timp de 11 ani un asemenea presedinte. Este un mare merit al Justitiei romane faptul ca in sfarsit incepe sa-si faca datoria de a scoate la lumina adevarul despre istoria recenta a Romaniei", se arata in scrisoarea celor patru. Ei apreciaza ca, timp de 17 ani, Ion Iliescu trebuia sa fie primul interesat in aflarea adevarului despre revolutie si mineriade, "atat ca participant ce se victimizeaza", cat si ca sef de stat timp de trei mandate. "Dar a fost interesat doar sa impiedice aflarea adevarului. D-lui Iliescu ii este frica de judecata istoriei", subliniaza autorii scrisorii. Ei considera ca reprimarea prin masacru a revolutiei anticomuniste a fost cea mai mare crima a regimului comunist din Romania si ii invita pe membrii PSD sa sustina demersurile pentru aflarea adevarului. "Stimati membri PSD, crimele de acum 17 ani, nejudecate inca, sunt de o gravitate extrema pentru istoria Romaniei. Membri PSD pot si trebuie sa-si doreasca aflarea adevarului. Unica sansa a Romaniei este Adevarul. Partidul Social Democrat sprijina aceasta sansa?", se mai arata in scrisoare. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.