Circa 20 de costume care au apartinut fostului dictator chilian Augusto Pinochet au fost scoase la vanzare de un croitor din Santiago, potrivit publicatiei La Tercera. Conform lui Augusto Pinochet Hiriart, fiul fostului presedinte chilian, printre co
Circa 20 de costume care au apartinut fostului dictator chilian Augusto Pinochet au fost scoase la vanzare de un croitor din Santiago, potrivit publicatiei La Tercera. Conform lui Augusto Pinochet Hiriart, fiul fostului presedinte chilian, printre costumele scoase spre comercializare, destinate exclusiv clientilor care au fost apropiati ai generalului, se afla mai ales costume si veste purtate de dictator in perioada 1980-2006. "Sunt in special costume de zi, pe care acesta le purta in locuinta sa sau pentru a indeplini activitati personale, nu pentru ceremonii sau ocazii speciale", a precizat fiul presedintelui. Costumele, expuse in magazinul croitorului din Santiago, au un pret de 2000 de dolari fiecare. Augusto Pinochet, instalat la conducerea tarii in urma unei lovituri de stat din 11 septembrie 1973, este considerat responsabil de moartea sau disparitia a peste 3000 de persoane in perioada 1973-1990. Dictatorul a decedat in decembrie 2006, la varsta de 91 de ani, fara a fi judecat pentru crimele executate. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.