"Actuala relatie cu PNL este simpla. Ei sunt la putere, noi in opozitie. Noi avem mai multa forta in Parlament si ne folosim de acest avantaj pentru a impune legile noastre, pe care le consideram de maxim interes pentru cetateni. Ei au obligatia sa l
"Actuala relatie cu PNL este simpla. Ei sunt la putere, noi in opozitie. Noi avem mai multa forta in Parlament si ne folosim de acest avantaj pentru a impune legile noastre, pe care le consideram de maxim interes pentru cetateni. Ei au obligatia sa le aplice. Atat si nimic mai mult", a afirmat sententios Geoana, lasand ca amenintarea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu sa pluteasca in aer. Liderul PSD a enuntat sirul pomenilor: "Reintroducerea subventiilor pentru agricultura, extinderea acordarii de medicamente gratuite si compensate sau cresterea salariilor profesorilor reprezinta alte actiuni ale PSD cu efecte directe asupra nivelului de trai al romanilor. (...) Vom pregati si alte initiative cuprinse in programul "Romania Sociala" pentru sesiunea de toamna a Parlamentului: TVA redus pentru alimente, subventionarea chiriilor pentru tinerii cu venituri mici, sprijin pentru mame si familii. Iar dezbaterea bugetului de stat pentru 2008 va prilejui prezentarea unei schite alternative de buget social-democrat".
"Guvernul Tariceanu II este astazi mai fragil ca oricand. Guvernul liberal nu are din partea noastra nici o polita de asigurare si nu suntem dispusi sa cautionam un guven slab si neperformant in absenta punerii in practica a adevaratelor prioritati ale tarii: cresterea pensiilor si a salariilor, investitii masive in educatie si sanatate, o mai buna absorbtie a fondurilor europene, descentralizare reala si profunda. PSD nu are acelasi drum cu PNL. In viitor, v-am spus, totul depinde de disponibilitatea oricarui potential aliat de a accepta schimbarea filosofiei de guvernare a Romaniei de la dreapta la stanga. Cine accepta acest lucru poate fi un partener pentru PSD pentru ca ne va ajuta sa dam Romaniei o guvernare mai buna", a mai afirmat presedintele pesedistilor. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.