Timp de trei zile, Capitala Culturala Europeana a fost gazda unui festival international de circ


Sibiul a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul programului "Capitala Cultural
Timp de trei zile, Capitala Culturala Europeana a fost gazda unui festival international de circ


Sibiul a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din cadrul programului "Capitala Culturala in 2007": Festivalul International de Circ. In locuri special amenajate (Pavilion 2007, Piata Mare) au fost prezentate spectacole de circ ale unor trupe din strainatate. Potrivit organizatorilor, rolul principal in acest festival l-au avut artistii de circ. Spectacolele nu au fost axate pe numere cu animale, ci doar numere care au pus in evidenta indemanarea artistului de circ: jonglerii, numere de echilibristica, contorsionism, numere de acrobatie, etc.
Evenimentul a fost unul deschis pentru public. Sibienii sau turistii au avut posibilitatea sa participe in fiecare zi la atelierele de circ, unde au putut sa invete jonglerii sau sa foloseasca picioroangele, dar si alte secrete ale acestei arte.
Vineri, in programul manifestarii s-au aflat The Serious Road Trip -Workshop, Jerusalim Circus-spectacol si numere de circ, Raymond Raymondson - spectacol de clovnerie si magie. Toate acestea s-au desfasurat la Pavilion.
Ziua de sambata a fost dedicata jongleriei si echilibristicii cu SchDong si Goden - Power. In cea de-a treia zi a festivalului, spectatorii au putut vedea Les Philip's - clovnerie, Le spectacle de la Famille Micheletty si La Salamandre.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.