Brigada 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dascalescu" executa exercitiul tactic cu trageri de lupta "SOIMUL 2007", in Tabara de Instructie si Poligonul de Trageri Sol-Aer Capu Midia, in perioada 6-26 august 2007. Exercitiul este conceput pe baza unu
Brigada 1 Rachete Sol-Aer "General Nicolae Dascalescu" executa exercitiul tactic cu trageri de lupta "SOIMUL 2007", in Tabara de Instructie si Poligonul de Trageri Sol-Aer Capu Midia, in perioada 6-26 august 2007. Exercitiul este conceput pe baza unui scenariu complex ce permite antrenarea subunitatilor de rachete sol-aer, simultan cu antrenarea escadrilelor de MiG 21 Lancer si IAR 99 SOIM, prin executarea unor misiuni specifice de aparare aeriana, in conformitate cu standardele si procedurile NATO. Se vor executa misiuni reale de zbor, antrenamente pe tinte aeriene reale, supravegherea spatiului aerian in regim automatizat si neautomatizat, sprijinul informational cu date de radiolocatie necesare actiunilor aviatiei precum si trageri reale cu rachete in poligonul Capu Midia. Exercitiul cuprinde mai multe etape la finalul carora se vor evalua pregatirea personalului, tehnica de lupta si a tragerilor cu rachete sol-aer pe tinte reale, tinte care marcheza mijloace de atac aerian ce actioneaza la inaltimi mici, cu viteza mare. (C. Rotaru)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.