Piata ecranelor LCD va "inghiti" in viitor industria plasmelor, estimeaza compania de cercetare iSuppli. Astfel, cu toate ca astazi piata ecranelor cu plasma este in crestere, aceasta tendinta se va inversa din 2009. De ce? Producatorii de plasme vor
Piata ecranelor LCD va "inghiti" in viitor industria plasmelor, estimeaza compania de cercetare iSuppli. Astfel, cu toate ca astazi piata ecranelor cu plasma este in crestere, aceasta tendinta se va inversa din 2009. De ce? Producatorii de plasme vor fi obligati sa scada preturile, din cauza competitiei intense cu ecranele cu cristale lichide. Asadar, si daca numarul de unitati vandute va creste, valoarea in bani a intregii industrii va scadea.
Studiul anunta ca anul acesta valoarea industriei de ecrane cu plasma va creste la 8,6 miliarde de dolari, cu 12% mai mult decat anul trecut. Limita superioara a vanzarilor se va atinge anul viitor, cu o valoare de peste 10,2 miliarde de dolari, pentru ca apoi industria sa-si inverseze trendul. Pana in 2011, veniturile vor scadea pana la 8,7 miliarde de dolari, cu toate ca numarul de unitati vandute va creste. Mai mult, pe viitor calitatea LCD-urilor se va imbunatati, se vor fabrica ecrane cu diagonala mai mare decat cele existente acum, costurile de productie vor scadea, asadar implicit un LCD va fi mai ieftin decat un ecran cu plasma care are aceeasi calitate.
Cererea de plasme a fost anul acesta mai mare decat oferta, pentru ca productia a fost micsorata din cauza cresterii popularitatii LCD-urilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.