Copiii europeni sunt constienti de riscurile descarcarii ilegale de continuturi de pe internet, dar isi justifica actiunile spunand ca toata lumea - inclusiv parintii lor - face acest lucru.

Printre scuzele gasite de copii in ceea ce priveste descarcarea ilegala de continuturi de pe internet se mai numara faptul ca acestea sunt folosite in scopuri personale si private, site-urile web remunereaza artistii sau ca CD-urile si DVD-urile sunt prea scumpe, se arata intr-un studiu al Comisiei Europene.


NEINFRICATI. Aproape toti participantii la studiu au declarat ca vor continua sa descarce ilegal continuturi de pe internet. De asemenea, acestia au declarat ca riscul de a downloada un virus este mult mai mare decat sa fie pusi sub acuzare pentru descarcarea ilegala de continuturi.
Rezultatele studiului arata ca majoritatea copiilor utilizeaza internetul de cateva ori pe zi si, desi uneori folosirea internetului este limitata de parinti, majoritatea copiilor detin telefoane mobile pe care le folosesc de cele mai multe ori fara a fi supravegheati.


De asemenea, conform studiului, copiii sunt foarte constienti de riscurile online, cum ar fi securitatea, virusii, furtul identitatii sau contactul cu strainii si tind sa stie care sunt precautiile elementare. Studiul a fost realizat in 27 de tari ale Uniunii Europene, plus Norvegia si Islanda.