Colegiul CNSAS condus de Ladislau Csendes (foto) a transmis ieri serviciilor secrete inca depozitare de arhive ale fostei Securitati o cerere prin care solicita detalii despre dosarele mai multor inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, ocupanti
Colegiul CNSAS condus de Ladislau Csendes (foto) a transmis ieri serviciilor secrete inca depozitare de arhive ale fostei Securitati o cerere prin care solicita detalii despre dosarele mai multor inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane, ocupanti de functii bisericesti care le permit sa acceada la demnitatea de Patriarh.

Surse din CNSAS au precizat pentru Mediafax ca lista transmisa detinatorilor de arhive nu cuprinde numai nume, ci functiile ocupate de cei a caror verificare o asteapta CNSAS. "S-a optat, probabil din ratiuni tehnice, la o cerere cu un mesaj de genul: «Va solicitam sa-i verificati pe cei care ocupa functiile de mitropolit, episcop» si-asa mai departe, in locul uneia clasice, in care sa indicam numele si prenumele celor vizati. Probabil ca cei de la secretariat au constatat ca nu au numele din buletin al tuturor acestora", au mai declarat sursele citate.

Decizia CNSAS de a transmite cererea catre SRI si SIE nu a fost adoptata in unanimitate de membrii Colegiului, unii dintre ei opunandu-se vehement initiativei. Totusi, decizia de a cere verificarea inaltilor prelati ai BOR a fost luata, asa cum au precizat sursele citate, "la sfarsitul saptamanii trecute".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.