Pugilistul roman va lupta pentru titlul mondial pe o bursa de 415.000 de dolari, intr-o gala organizata de celebrul promotor american. Bursa lui Adrian Diaconu la meciul pe care il va disputa cu Chad Dawson pentru titlul mondial al semigreilor, versiunea WBC, va fi de 415.000 de dolari, cea mai mare suma oferita vreodata unui pugilist roman. Pentru comparatie, bursa lui Leonard Doroftei a fost de numai 60.000 de dolari in meciul disputat pe 7 ianuarie 2002, la San Antonio, cind a devenit campion mondial in urma meciului contra argentinianului Raul Balbi.

Meciul pentru titlul semigreilor la versiunea regina va avea loc la sfirsitul lunii viitoare, data provizorie fiind 29 septembrie, in SUA, gala fiind organizata de Don King. Celebrul promotor american a obtinut acest drept in urma unei licitatii la care a participat si Iosif Armas, fost presedinte al Federatiei Romane de Box.

Don King si-a zdrobit insa concurenta la licitatia de la Ciudad de Mexico cu o bursa totala de 1,385 de milioane de dolari. Gary Shaw, managerul lui Dawson, a licitat doar pina la 1,333 de milioane de dolari, iar romanul Cristian Ganescu, reprezentantul omului de afaceri Iosif Armas, 1,1 milioane de dolari. Cea mai mica suma, 754.000 de dolari, a fost oferita in timp de clubul pentru care boxeaza Diaconu, Interbox.

„Rechinul" Diaconu, supranumit mai nou „Tyson cel alb", si-a cistigat dreptul de a fi challenger la titlul mondial, dupa ce l-a invins, pe 9 mai, prin KO, in repriza a treia, pe americanul Rico Hoye. Sportivul roman este antrenat de Stéphan Larouche si Pierre Bouchard si are in palmares titlurile de campion WBC International si campion TAB ( Trans American Boxing) si un total de 24 de victorii la profesionisti, 15 prin KO. Adversarul lui Adrian Diaconu a cistigat centura cu diamante a categoriei WBC in luna februarie, dupa ce l-a invins dupa 12 reprize pe fostul campion Tomasz Adamek, din Polonia.

Chad „Raul" Dawson (1,90 cm si 25 de ani) e antrenat de Floyd Mayweather sr., tatal cunoscutului campion mondial Floyd Mayweather, este neinvins pina in prezent si are in palmares 24 de victorii la profesionisti, 16 dintre acestea fiind obtinute prin KO. Meciul pentru titlu va fi transmis de postul american Showtime, existind negocieri si pentru difuzarea sa in Romania.

Imagini de la meciul Adrian Diaconu - Rico Hoye, pe www.cotidianul.ro/select