Patru copii de origine romana au ars de vii, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabara de rromi de la periferia localitatii Livorno, din centrul Italiei. Potrivit cotidianului “La Reppublica”, este v
Patru copii de origine romana au ars de vii, in noaptea de vineri spre sambata, in urma unui incendiu izbucnit intr-o tabara de rromi de la periferia localitatii Livorno, din centrul Italiei. Potrivit cotidianului “La Reppublica”, este vorba despre trei baieti si o fata cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Trei dintre copii erau frati, iar doi dintre ei erau surdo-muti. Primaria din Livorno a decretat doliu public pentru ziua funeraliilor celor patru copii.

In noaptea de vineri spre sambata, pompierii italieni au fost chemati sa stinga un incendiu de vegetatie uscata in localitatea Livorno, insa la fata locului au gasit o baraca de lemn devastata de flacari. Inauntru, ei au descoperit trupurile carbonizate ale celor patru copii: Eva, in varsta de 10 ani, fratii ei, Danciu, de 8 ani, si Nengi, de 4 ani, alaturi de Lenuca, un baiat in varsta de 6 ani. Potrivit pompierilor, se pare ca Eva, cea mai mare dintre copii, a incercat sa isi protejeze fratii de flacari. Martorii oculari sustin ca o alta fetita care locuia in aceeasi baraca a reusit sa se salveze. De asemenea, acestia mai sustin ca au vazut un barbat si o femeie, despre care se pres upune ca sunt parintii unora dintre copii, care s-au indepartat de la locul incidentului. Baraca de cativa metri patrati, construita sub una dintre bretelele autostrazii dintr-o zona industriala, a fost distrusa in intregime.

Parintii au fost arestati
Pana in prezent, nu se stie cu exactitate care a fost cauza izbucnirii incendiului, insa carabinierii si politia criminalistica iau in calcul doua posibile cauze. Potrivit procurorului Antonio Giaconi, “a fost o agresiune din partea unor necunoscuti, impotriva acestei tabere de romani, versiune care ne socheaza, sau un incident tragic, cauzat de aprinderea nesupravegheata a focului. La aceasta se adauga o lipsa grava de atentie din partea parintilor legata de copii”, a mai spus procurorul italian. Familia de rromi se stabilise in tabara improvizata, compusa din
4-5 baraci, de aproximativ doua luni. Totusi, desi localnicii au reclamat la politie in repetate randuri ca locuitorii taberei de rromi deranjeaza ordinea publica, carabinierii au exclus varianta unei actiuni intentionate. Politistii sunt de parere ca incendiul putea izbucni si de la instalatia de electricitate improvizata a baracii in care traia familia respectiva. “Nu este exclus insa ca parintii celor patru copii sa fie de vina pentru manipularea neglijenta a surselor de foc”, a spus unul dintre politisti.

Potrivit cotidianului “Corriere della Sera”, autoritatile din Livorno au arestat patru cetateni romani, parinti ai celor patru copii romi, acuzati de procuratura din Livorno de neglijenta, de abandonarea minorilor, de incapacitate si de incendiere din culpa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.