Cristian Preda este favorit pentru ocuparea postului lasat liber de Teodor Baconschi, proaspat ambasador al Romaniei la Paris. O alta varianta luata in calcul de presedintele Basescu este nominalizarea lui Sebastian Lazaroiu.


Fotoliu
Cristian Preda este favorit pentru ocuparea postului lasat liber de Teodor Baconschi, proaspat ambasador al Romaniei la Paris. O alta varianta luata in calcul de presedintele Basescu este nominalizarea lui Sebastian Lazaroiu.


Fotoliul Departamentului pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila, ramas liber in urma plecarii consilierului prezidential Teodor Baconschi ca ambasador al Romaniei la Paris, urmeaza a fi ocupat de consilierul prezidential la Departamentul de Educatie si Cercetare, Cristian Preda, ne-au declarat surse oficiale din cadrul Administratiei Prezidentiale. Aceleasi surse precizeaza ca presedintele Basescu ar fi luat in calcul si numirea lui Sebastian Lazaroiu in acest post. Cu o puternica legatura cu societatea civila, fiind membru al Grupului pentru Dialog Social din 2005, Cristian Preda este decan al Facultatii de stiinte Politice din Universitatea Bucuresti, unde preda din anul 2002. El s-a remarcat prin organizarea Sommet-ului Francofoniei in perioada 25-29 septembrie 2006, la eveniment participand delegatii din 61 de state. Este licentiat in filosofie la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Filosofie (1991), D.E.A. in istoria filosofiei la Universitatea Paris I - Pantheon Sorbonne (1991). Preda a mai fost consilier prezidential in timpul mandatului fostului presedinte Emil Constantinescu, intre martie 1999 si decembrie 2000.
Cealalta varianta luata in calcul de presedintele Basescu este trecerea pe postul vacant a lui Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential la Departamentul de Planificare si Analiza Politica. In perioada 2002-2007 el a fost director general al Centrului de Sociologie Urbana si Regionala CURS. Lazaroiu este profesor universitar la Facultatea de stiinte Politice, SNSPA, din 2000. Lazaroiu a fost in perioada 1999-2000 director de cercetare la CSOP/TNS; cercetator - CURS, 1997-1999 si expert parlamentar in cadrul Senatului Romaniei in 1997. Ce nu se stie inca este daca pentru locul ce se va vacanta dupa plecarea unuia din cei doi Basescu va numi un alt consilier sau cel care va prelua si departamentul lui Baconschi va coordona in continuare si domeniul de care se ocupa in prezent.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.