Consiliul Superior al Magistraturii a facut o serie de propuneri de modificare a mult discutatelor legi ale justitiei. Una dintre solicitarile CSM se refera la interzicerea judecatorilor si procurorilor de a mai face parte din "comitete si birouri el

Consiliul Superior al Magistraturii a facut o serie de propuneri de modificare a mult discutatelor legi ale justitiei. Una dintre solicitarile CSM se refera la interzicerea judecatorilor si procurorilor de a mai face parte din "comitete si birouri electorale".

Consiliul isi motiveaza propunerea de modificare a legii prin faptul ca activitatea judecatorilor si a procurorilor trebuie sa se reflecte in atributiile care le sunt conferite de Constitutie.

CSM doreste modificarea Legii privind statutul magistratilor si in ceea ce priveste admiterea in magistratura. In prezent, textul de lege prevede ca "admiterea in magistratura si formarea profesionala initiala in vederea ocuparii functiei de judecator si procuror se realizeaza prin Institutul National al Magistraturii".

Astfel, Consiliul cere modificarea legii prin introducerea sintagmei "in principiu", prin Institutul National al Magistraturii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.