In jur de 100 de romani aflati la Viena nu se pot intoarce in tara deoarece le-au expirat pasapoartele.

O parte dintre ei sunt plecati din tara dinainte de 1 ianuarie 2007, cand nu se putea trece granita doar cu buletinul, de aceea au doar
In jur de 100 de romani aflati la Viena nu se pot intoarce in tara deoarece le-au expirat pasapoartele.

O parte dintre ei sunt plecati din tara dinainte de 1 ianuarie 2007, cand nu se putea trece granita doar cu buletinul, de aceea au doar pasapoartele la ei. Altii au buletinele, dar si acestea sunt expirate, relateaza Realitatea TV. Romanii au fost opriti la granita Austriei cu Ungaria pentru ca documentele lor de identitate erau expirate. Vamesii i-au trimis la Consulatul Romaniei pentru a rezolva problema actelor.


NERABDATORI. Romanii s-au adunat in fata Consulatului si, pentru ca procesul de eliberare a actelor se desfasura cu dificultate, au facut o cerere de prelungire a programului de lucru cu publicul. In mod normal, programul Consulatului este de la ora 9 pana la 12, dar consulul a luat decizia prelungirii orarului pana cand toti romanii vor primi documente provizorii, lucru ce se va rezolva in zilele urmatoare.


REZOLVARE. Consulatul Romaniei din Viena a anuntat ca tot personalul lucreaza pentru rezolvarea situatiei create si a explicat ca incidentele de la granita puteau fi evitate daca romanii ar fi rezolvat problema actelor inca de la plecarea din localitatile unde s-au aflat pana acum.


Pentru a preveni astfel de situatii, Ministerul de Externe reaminteste romanilor ca la iesirea din spatiul Schengen sunt obligatorii documentele de identitate romanesti valabile dupa cum urmeaza: pasaport, carte de identitate, titlu de calatorie. Totodata MAE recomanda, intr-un comunicat remis presei, tuturor persoanelor interesate sa-si procure astfel de documente inainte de plecare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.