Plecarea lui Karl Rove, unul dintre principalii colaboratori ai presedintelui american George W. Bush, constituie o "mare pierdere", a apreciat Casa Alba, confirmand demisia inaltului consilier prezidential, anuntata intr-un interviu publicat luni de
Plecarea lui Karl Rove, unul dintre principalii colaboratori ai presedintelui american George W. Bush, constituie o "mare pierdere", a apreciat Casa Alba, confirmand demisia inaltului consilier prezidential, anuntata intr-un interviu publicat luni de Wall Street Journal.

Dana Perino, purtatoare de cuvant a presedintiei SUA, a subliniat ca, "evident, este o marte pierdere", calificandu-l pe Rove drept "un coleg foarte bun, un prieten foarte bun si o minte stralucitoare". "Ne va lipsi mult, dar stim ca nu ar pleca daca nu ar fi sigur ca este un moment potrivit sa se consacre in mai mare masura familiei, sotiei sale Darby si fiului lor", a adaugat Dana Perino.

Unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui Bush, Rove a fost strategul campaniilor prezidentiale victorioase din 2000 si 2004. El face insa obiectul unei controverse de cand s-a dezvaluit ca a fost implicat in scandalul divulgarii catre presa a numelui unui agent al CIA - fapt ilegal in SUA. Potrivit Wall Street Journal, demisia lui Rove va deveni efectiva incepand de la 31 august.

Consilierul sau politic Karl Rove, strategul campaniilor prezidentiale ale lui George W. Bush in 2000 si 2004, a anuntat ca va demisionat la sfarsitul lunii, relateaza AFP.

"Cred doar ca a venit momentul", a declarat Rove pentru Wall Street Journal.

"Exista intotdeauna ceva care poate sa te retina aici si as fi vrut sa raman, insa trebuie sa demisionez pentru familia mea", a adaugat Rove.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.