Aproximativ 11.500 de pasageri, atat americani, cat si straini, au fost blocati in terminalele aeroportului din Los Angeles si in 60 de avioane, incepand de sambata de la ora 14.00 (locala), din cauza unei defectiuni a sistemului de computere al aero
Aproximativ 11.500 de pasageri, atat americani, cat si straini, au fost blocati in terminalele aeroportului din Los Angeles si in 60 de avioane, incepand de sambata de la ora 14.00 (locala), din cauza unei defectiuni a sistemului de computere al aeroportului. Defectiunea nu a permis verificarea calatorilor care doreau sa intre pe teritoriul SUA, facand inutilizabile bazele de date cu informatii personale si cu mandatele de arestare emise pe teritoriul american sau internationale.
Nici dupa sase ore, cand computerele au fost repuse in functiune, sistemul nu a functionat la capacitatea normala. "Acest sistem le permite functionarilor nostri sa decida cui i se permite sa intre in Statele Unite. Nu se poate decide acest lucru doar uitandu-ne la oameni", a explicat purtatorul de cuvant al Vamilor si Sistemului de Protectie a Granitelor din SUA.
Situatia a fost extrem de neplacuta, mai ales pentru pasagerii aflati la bordul avioanelor, desi responsabilii de pe aeroport au luat masuri pentru ca acestia sa fie conectati la surse de curent electric de la sol si sa aiba acces la toalete si apa. Dupa calatorii pentru unii indelungate si dupa ore de asteptare pe aeroport, cosmarul a continuat pentru pasagerii care au pierdut zborurile de legatura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.