Doi bodyguarzi ai omului de afaceri Alin Simota, patronului echipei Jiul Petrosani, sunt cercetati pentru lovire si alte violente, fiind acuzati ca l-au batut pe fotbalistul formatiei Jiul Petrosani, Mihai Lungan. Comisarul Nicolae Florin, seful P
Doi bodyguarzi ai omului de afaceri Alin Simota, patronului echipei Jiul Petrosani, sunt cercetati pentru lovire si alte violente, fiind acuzati ca l-au batut pe fotbalistul formatiei Jiul Petrosani, Mihai Lungan. Comisarul Nicolae Florin, seful Politiei Petrosani, a anuntat ieri ca ancheta in acest caz a inceput dupa ce oamenii legii au primit certificatul medico-legal al fotbalistului, in care se arata ca Lungan are nevoie de 11 zile de ingrijiri medicale.
"El a trimis catre noi, prin fax, certificatul de la medicul legist. Cei doi presupusi agresori sunt cercetati pentru lovire si alte violente", a spus seful Politiei Petrosani, comisarul Nicolae Florin. De asemenea, Politia Petrosani ii va chema la audieri astazi pe fotbalistii si antrenorii echipei pentru a da lamuriri in legatura cu incidentul petrecut in vestiar. Comisarul a adaugat ca nu stie cat va dura ca acest caz sa fie solutionat si a precizat ca sambata ar fi dorit sa inceapa audierea tuturor fotbalistilor si antrenorilor de la Jiul. Acest lucru nu a fost insa posibil, deoarece echipa s-a aflat la Timisoara, pentru un meci de fotbal. "Cei doi bodyguarzi vor raspunde cu siguranta penal. Certificatul medico-legal schimba incadrarea cazului", a asigurat Florin Nicolae, care nu a dezvaluit numele agresorilor. Seful Politiei Petrosani nu a spus insa nimic despre o eventuala audiere a lui Alin Simota. Cel despre care Mihai Lungan sustine ca a ordonat agresiunea.
Ancheta interna
Asa cum se stie, Mihai Lungan a fost batut cu cruzime, saptamana trecuta, de doi bodyguarzi ai patronului de la Jiul Petrosani, Alin Simota, pe motiv ca a depus memoriu la FRF pentru a deveni liber de contract. "Am fost chemat de un antrenor de la juniorii clubului Jiul care mi-a spus ca domnul Simota ma asteapta in vestiar sa vorbeasca cu mine. M-am dus intreg in vestiar si am iesit de acolo cu dintii rupti, vanatai la coate, coaste fisurate, buze umflate in urma bataii pe care am primit-o. Am depus imediat plangere la Politie si m-am dus la spital pentru a obtine certificatul medico-legal", a declarat jucatorul, care sustine ca i-a fost amenintata chiar si familia. Chiar daca in incident au fost implicati doi dintre bodyguarzii sai, Alin Simota sustine ca nu are nici o legatura cu acest caz si ca va lua masuri impotriva garzilor de corp. "Eu am fost plecat din tara, am auzit si eu despre acest incident. Voi lua masuri impotriva bodyguarzilor, pentru ca nu traim in jungla. Trebuie sa se rezolve aceasta problema, dar adevarul este undeva la mijloc. Trebuie sa facem o analiza sa vedem exact ce s-a intamplat", a spus Simota. Patronul a subliniat, de asemenea, ca a cerut conducerii clubului sa faca o ancheta interna pentru a stabili cu exactitate conditiile in care Lungan a fost batut. "Am dispus conducerii clubului sa-mi faca o ancheta interna, sa ma informeze despre ceea ce s-a intamplat acolo. Este un gest regretabil, daca a avut loc, dar vreau sa va spun ca eu nu sunt raspunzator de disputele sau clinciurile dintre jucatori si personal. Fiecare raspunde pentru ceea ce face. Ceea ce m-a deranjat pe mine a fost atitudinea jucatorului, care a pronuntat si numele meu, de parca as fi implicat", a precizat Simota.
Intrebat despre faptul ca un alt fotbalist al Jiului, Dan Galdeanu, a trecut printr-o situatie similara in trecut, Simota a explicat ca nu cunoaste acest subiect. "Stiu doar ca Galdeanu a devenit jucator liber. I-am dat dezlegarea, nu am cunostinta despre asa ceva", a spus patronul gruparii din Petrosani. Galdeanu, se pare, a fost si el intimidat de aceeasi bodyguarzi ai lui Simota pentru a renunta la suma de 7500 de dolari din contract. La acea vreme, fotbalistul s-a speriat si a parasit echipa.
Totodata, presa a semnalat in urma cu doi ani faptul ca aceleasi garzi de corp ale patronului au facut o victima in randul spectatorilor. Cei doi bodyguarzi au fost amedati atunci cu 200 RON fiecare, suma minima specificata de lege in acel moment, pentru ca au batut un spectator dupa ce acesta ar fi indraznit sa-l injure pe Simota.
Audienta la Mircea Sandu
Fotbalistul Mihai Lungan s-a declarat intrigat de faptul ca Simota ii reproseaza faptul ca i-a implicat numele in acest scandal. "E regretabil ca s-a ajuns aici. Sper ca politia sa rezolve cat mai repede cazul ca sa stiu ce am de facut pentru ca in momentul de fata nu am echipa si am o familie de intretinut", a spus jucatorul. Totodata acesta a anuntat ca nu va renunta la actiunea sa si spera ca Politia va lua masurile care se impun. Fotbalistul sustine ca ii va actiona in judecata pe cei doi bodyguarzi si ca intentioneaza sa ceara o audienta la presedintele FRF, Mircea Sandu: "Ii voi da in judecata pe cei doi, pentru ca ii cunosc doar, si de asemenea vreau sa se ia masuri impotriva clubului deoarece nu e posibil sa se intample asa ceva. Voi cere audienta la Mircea Sandu pentru a rezolva aceasta problema. Abia astept sa se termine calvarul". Potrivit presei sportive, presedintele FRF Mircea Sandu si presedintele LPF Dumitru Dragomir au stiut de teroarea de la Petrosani si cu toate acestea nu au incercat sa opreasca "tratamentul" in care ii tine Simota pe jucatorii de la Jiul. Sandu si Dragomir se pare ca au fost informati de catre sindicatul fotbalistilor, dar nu au luat nici o masura. In opinia sefului Ligii, aceste masuri trebuie luate de Federatie, intrucat Jiul este in Liga a doua, dar si de autoritati, de Politie si Procuratura.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.