Academicianul Constantin - Balaceanu Stolnici va fi invitat in urmatoarele zece zile la CNSAS pentru a fi audiat in legatura cu dosarul sau de la Securitate. Surse din interiorul CNSAS ne-au declarat ca Stolnici va fi chemat la una din viitoarele sed
Academicianul Constantin - Balaceanu Stolnici va fi invitat in urmatoarele zece zile la CNSAS pentru a fi audiat in legatura cu dosarul sau de la Securitate. Surse din interiorul CNSAS ne-au declarat ca Stolnici va fi chemat la una din viitoarele sedinte ale Colegiului pentru a-si expune punctul de vedere fata de dosarul de informator in care semneaza cu numele de cod "Laurentiu", fapt recunoscut de acesta in luna aprilie. Intrebat daca a primit vreo invitatie de la CNSAS, academicianul ne-a raspuns ca nu si chiar daca va fi chemat la audieri nu este foarte sigur ca se va duce. "Nu sunt curios, nu cred ca ma duc", a spus Stolnici, constient ca CNSAS poate lua o decizie in ce priveste activitatea de politie politica si in absenta sa.
Referitor la afirmatiile lui Mircea Dinescu, potrivit caruia viitorul Patriarh va fi votat de un "turnator care se afla in Colegiul Electoral Bisericesc", academicianul Stolnici a spus ca nu vede nici o incompatibilitate morala intre colaborarea sa cu Securitatea si faptul ca isi va da votul pentru noul Patriarh. "Nu am de gand sa ma retrag din Colegiul Electoral Bisericesc si voi vota", a declarat Stolnici.
Retras de mai multi ani din viata publica, Constantin Balaceanu - Stolnici a recunoscut faptul ca a fost informator al Securitatii in contextul iminentei aparitiei dosarului de la CNSAS.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.