Este nepotul Regelui Carol al II-lea, din prima casatorie a acestuia, cu Ioana Valentina Lambrino. Dupa ce ani la rand a purtat numele de Hohenzollern, a primit dreptul de a purta numele pe care stramosii sai l-au adoptat dupa ce au venit in Romania.
Este nepotul Regelui Carol al II-lea, din prima casatorie a acestuia, cu Ioana Valentina Lambrino. Dupa ce ani la rand a purtat numele de Hohenzollern, a primit dreptul de a purta numele pe care stramosii sai l-au adoptat dupa ce au venit in Romania. Printul Paul de Romania a implinit ieri 59 de ani.   "Am venit in Romania imediat dupa Revolutie, cu ajutoare din Franta si cu o echipa de la televiziunea franceza. Eram entuziasmat de faptul ca voi vedea tara stramosilor mei. Am facut o fundatie care imi poarta numele, am inceput sa am activitati caritabile si sa fac lobby pentru Romania. Dupa casatoria cu Printesa Lia, m-am stabilit definitiv aici si, alaturi de ea, am avut o activitate intensa cu fundatia. Am pornit prima campanie impotriva cancerului la san din Romania, am adus multe vedete in Romania, am acordat burse si am ajutat spitale si biserici. In 17 ani am ajuns sa avem donatii in valoare de 6 milioane de euro. Am mostenit arhiva regala de la Carol al II-lea si arhiva printului Nicolae. Asa am ajuns sa studiez istoria Romaniei si sa imi doresc tot mai mult sa cunosc tara stramosilor mei. Odata ajuns aici, a devenit tara mea. Cred ca membrii familiei regale, chiar daca traim intr-o republica, trebuie sa se dedice tarii lor si sa fie un exemplu pentru popor. De aceea, inainte de a veni in Romania i-am scris unchiului meu, Regele Mihai, sa venim impreuna. Am aflat mai tarziu ca scrisoarea nu i-a fost data. Imi doresc ca neintelegerile dintre noi sa se stinga, sa putem sa aratam lumii ca familia regala pune interesele personale deoparte cand vine vorba de tara. Doua capete incoronate din Europa au incercat sa ne ajute sa ne conciliem. Din pacate, anturajul lui nu a fost deschis la aceste incercari. Tatal meu a spus candva ca pentru romani familia regala ar trebui sa fie un exemplu si sa incerce sa vindece ranile trecutului. Sper ca anturajul Regelui Mihai sa inteleaga acest lucru intr-o zi.   Am avut o viata frumoasa si, personal, nu regret nimic. Am invatat din dezamagiri sau din experientele negative. Regret doar ca nu mi-am cunoscut sotia mai devreme. Cand te concentrezi si ai un scop si traiesti o viata folositoare, timpul are o importanta mai mica. Daca as putea intoarce timpul, as dori ca Romania sa nu fi fost niciodata comunista. Aceasta tara merita o soarta mai buna. In acest an, de ziua mea, sunt cu prietenii mei de la Royal Geographic Foundation la Londra. Apoi ma pregatesc sa plec la Constanta, pentru Ziua Marinei. Sper sa fiu vazut ca un om care, desi a avut o viata plina in vest, s-a dedicat apoi Romaniei. Toate m-au pregatit pentru ce am facut aici si sper sa pot sa fac in continuare cat mai multe lucruri frumoase."     Origini "In familia mea sangele este romanesc. Bunica din partea tatalui, Ioana Valentina, era romanca. Bunicul, Regele Carol al II-lea, a fost primul rege nascut in Romania, botezat ortodox si crescut in spiritul traditiilor romanesti" Printul Paul de Romania


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.