Aproximativ 60% dintre angajatii Kronospan Sebes, unicul producator de MDF si cel mai mare producator de PAL din Romania, sunt suspecti de cancer. Afirmatia ii apartine medicului Razvan Curca, seful Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean Alba, ca
Aproximativ 60% dintre angajatii Kronospan Sebes, unicul producator de MDF si cel mai mare producator de PAL din Romania, sunt suspecti de cancer. Afirmatia ii apartine medicului Razvan Curca, seful Sectiei de Oncologie a Spitalului Judetean Alba, care a efectuat recent analize pentru angajatii companiei austriece. Potrivit acestuia, 21 dintre cei 34 de angajati ai Kronospan reprezinta semnele clinice si radiologice ale unei sinuzite cronice, cauzate de inhalarea indelungata a formaldehidei (durata medie de expunere pentru lotul examinat este de 14,4 ani).Sustinand ca se impune examinarea clinica si paraclinica regulata a muncitorilor expusi, care sa includa obligatoriu endoscopia ORL, medicul s-a aratat ingrijorat si de efectele pe care concentratia de formaldehida din aer le-ar putea avea asupra cetatenilor din Sebes.La randul sau, compania austriaca sustine ca, in urma analizelor efectuate asupra salariatilor, dr. Curca i-a declarat pe acestia in mare parte "clinic sanatosi", motiv pentru care l-au rugat pe acesta sa repete radiografiile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.