Editura Historia, cea care a publicat o mare parte a cartilor regretatului Octavian Paler, semnaleaza un aspect extrem de grav: aparitia pe piata, ca fiind "piratate", a doua dintre volumele scrise de Paler: "Eul detestabil" si "Apararea lui Galilei"
Editura Historia, cea care a publicat o mare parte a cartilor regretatului Octavian Paler, semnaleaza un aspect extrem de grav: aparitia pe piata, ca fiind "piratate", a doua dintre volumele scrise de Paler: "Eul detestabil" si "Apararea lui Galilei".   "Cartile domnului Octavian Paler - «Eul detestabil» si «Apararea lui Galilei» - sunt piratate cu nonsalanta pe piata", ne-a declarat Georgeta Dimisianu, director editorial al Editurii Historia, sub auspiciul careia au aparut numeroase volume ale lui Octavian Paler. "Daca aceasta afacere nu inceteaza - pentru ca este intr-adevar o afacere - vom fi obligati sa facem plangere penala. Am descoperit la numeroase puncte de vanzare a cartilor ca aceste doua volume ale domnului Paler au fost piratate. «Eul detestabil», editia a doua, a aparut pe piata acum zece ani, in 1997, si de atunci nu s-a mai tiparit, iar «Apararea lui Galilei» a aparut in 2005", ne-a mai spus Dimisianu. Directorul editorial al Editurii Historia ne-a informat ca in urma discutiilor avute cu organele de politie a fost rugata sa obtina o chitanta fiscala pentru cele doua carti "piratate" pe care le-a achizitionat recent. "Firma care mi-a eliberat chitanta se numeste Cri - Cos Prod SRL, cu numar de autorizatie: J 23/132/2005, cu sediul in sat Ghermanesti, Bl. P 12, Sc. 1, Ap. 7, Snagov, Ilfov. Chitanta fiscala are seria CRI nr. 276, datand din 08.08.2007", a precizat Dimisianu.  
DIFERENTE. Potrivit Editurii Historia, cartile "piratate" se deosebesc de cele reale ale lui Paler prin calitatea hartiei - cartonul copertilor este mai gros la cele "contrafacute" - precum si prin marimea corpului de litera, care este mai mare la volumele "piratate".     Afacere "Daca aceasta afacere nu inceteaza - pentru ca este intr-adevar o afacere - vom fi obligati sa facem plangere penala. Am descoperit la numeroase puncte de vanzare a cartilor ca volumele domnului Paler au fost retiparite la intamplare" Directorul editorial ,Ed. Historia   Precizare "Inainte de a muri, domnul Paler si-a dat acordul ca revista Pro Lex sa-i publice din poezii, dar nu ne-a dat si textele creatiilor sale. Poeziile le-am luat de pe internet" Vasile Lincu,director revista Pro Lex


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.