Pugilistul roman Adrian Diaconu, care este challenger la titlul mondial in versiunea WBC, va avea o bursa de 415.000 de dolari in meciul contra campionului mondial, americanul Chad Dawson, intr-o gala organizata de promotorul Don King. Data si locul
Pugilistul roman Adrian Diaconu, care este challenger la titlul mondial in versiunea WBC, va avea o bursa de 415.000 de dolari in meciul contra campionului mondial, americanul Chad Dawson, intr-o gala organizata de promotorul Don King. Data si locul de disputare a galei se vor stabili ulterior. Suma pe care o va incasa Diaconu este cea mai mare pe care a primit-o pana in prezent un pugilist roman care este challenger la titlul mondial. Leonard Doroftei, de exemplu, a incasat numai 60.000 de dolari in meciul disputat la 7 ianuarie 2002, la San Antonio, cand a devenit campion mondial in urma meciului contra argentinianului Raul Balbi.
In cadrul licitatiei de la Ciudad de Mexico, Don King - care initial nu se inscrisese la licitatie, anuntandu-si participarea in ultima clipa - a oferit o bursa totala de 1,385 de milioane de dolari, Gary Shaw, managerul lui Dowson, a licitat doar pana la 1,333 de milioane de dolari, romanul Cristian Ganescu, reprezentantul omului de afaceri Iosif Armas, 1,1 milioane de dolari, in timp ce clubul pentru care boxeaza Diaconu, Interbox, a oferit doar 754.000 de dolari.
Motivul pentru care s-a ajuns la o asemenea suma, apreciata drept ridicata pentru categoria semigrea, este acela ca WBC este considerata versiunea regina a pugilismului profesionist, cea mai importanta dintre cele patru care conteaza cu adevarat in lumea boxului.
Diaconu si-a castigat dreptul de a fi challenger la titlul mondial dupa ce l-a invins, la 9 mai, prin KO, in repriza a treia, pe americanul Rico Hoye. Dupa meciul cu Rico Hoye, pugilistul roman a fost supranumit de catre comentatorii postului american de televiziune ESPN "Tyson cel alb". Este foarte probabil ca meciul cu Dowson sa fie transmis tot de ESPN, insa nu este exclusa nici implicarea celor de la HBO.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.