Obligatiile bugetare restante au crescut in al doilea trimestru al anului cu 1,43%, pana la 15,38 miliarde lei (aproape 5 miliarde de euro), pe fondul unei majorari cu 3,54% a debitelor inregistrate de firmele mici si diminuarii cu 3,22% a datoriilor
Obligatiile bugetare restante au crescut in al doilea trimestru al anului cu 1,43%, pana la 15,38 miliarde lei (aproape 5 miliarde de euro), pe fondul unei majorari cu 3,54% a debitelor inregistrate de firmele mici si diminuarii cu 3,22% a datoriilor contribuabililor mari. La sfarsitul lunii iunie, firmele mari aveau datorii bugetare de 4,57 miliarde lei, din care 3,33 miliarde lei reprezinta obligatii restante pentru care au fost acordate inlesniri la plata (72,83%), se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
De altfel, Fiscul va face publice, prin mass-media, numele firmelor care incalca legislatia financiar-fiscala, secretul fiscal pastrandu-se totusi pentru informatiile despre companii obtinute de catre inspectorii fiscali prin exercitarea atributiilor de serviciu. Agentia de Administrare Fiscala a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului de procedura fiscala. Potrivit acestuia, functionarii publici sunt obligati sa pastreze secretul fiscal asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu. Astfel, informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si la alte sume datorate bugetului consolidat pot fi transmise numai autoritatilor publice (in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege), autoritatilor fiscale ale altor tari (in conditii de reciprocitate in baza unor conventii), autoritatilor judiciare competente, precum si alte cazuri prevazute de lege.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.